Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
Academia Română va avea un buget de aproape 400 de milioane de lei
Academia Română va primi, în 2009, de la bugetul de stat suma de 395,97 de milioane de lei, în creştere cu 65,21 milioane de lei faţă de cea obţinută în 2008, care a fost de 330,75 milioane de lei, conform Mediafax. Potrivit proiectului de buget pe 2009, Academiei Române i-a fost alocată din bugetul de stat suma de 395.970.000 de lei, în timp ce, în 2008, instituţia a beneficiat de un buget de 330.750.000 de lei. Din bugetul total al Academiei, de 395,97 de milioane de lei, se vor face investiţii de circa 60 de milioane de lei, pentru finalizarea unor construcţii, a spus secretarul general al Academiei, Păun Ion Otiman, conform Mediafax. Acesta a mai declarat că pentru finalizarea lucrărilor la corpul central al sediului Academiei, de pe Calea Victoriei, va fi alocată o sumă de aproximativ 40 de milioane de lei. O altă investiţie, de circa 18 milioane de lei, va fi făcută pentru continuarea lucrărilor de construcţie la filiala din Timişoara, Biblioteca filialei din Cluj-Napoca şi Institutul de Istorie şi Arheologie al filialei din Iaşi. La acesta din urmă, lucrările vor fi încheiate în acest an.
Pentru Spitalul Elias şi Centrul Medical de Diagnostic şi Tratament Ambulatoriu, instituţii care beneficiază de finanţare prin Academia Română, va fi alocată suma de aproximativ 50 de milioane în 2009, a mai spus Otiman. Academia Româna finanţează activitatea celor 67 de institute pe care le are în subordine, cât şi a celor trei filiale, având în total 70 de unităţi, în care sunt angajaţi 3.800 de oameni, majoritatea cercetători.