Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
Activităţi dedicate Centenarului
Mai multe şcoli din judeţul Harghita şi din Republica Moldova vor derula, în acest an, activităţi educative şi culturale comune, în cadrul unui proiect iniţiat de Asociaţia Învăţătorilor Harghiteni şi dedicat Centenarului Marii Uniri.
La proiect participă 13 şcoli din Harghita, majoritatea din zona de nord a judeţului, şi 13 şcoli din Republica Moldova.
Elevii şi cadrele didactice din şcolile din Harghita şi Republica Moldova vor desfăşura activităţi cu teme precum: „Limba noastră-i o comoară - Mihai Eminescu şi Grigore Vieru în literatura română” sau „O singură limbă, o singură ţară - 27 martie în istoria poporului nostru”.
Proiectul, iniţiat şi derulat de Asociaţia Învăţătorilor Harghiteni, este susţinut de Inspectoratul Şcolar Judeţean Harghita, Episcopia Ortodoxă a Covasnei şi Harghitei, Clubul Lions Miercurea Ciuc şi Despărţământul Astra al Covasnei şi Harghitei.