Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
Admitere la Universitatea „Transilvania”
6.210 locuri, cu 200 mai multe comparativ cu anul trecut, sunt disponibile la Universitatea „Transilvania” pentru admiterea de vară 2018-2019, la programe de licenţă-învăţământ cu frecvenţă, a anunţat instituţia de învăţământ superior.
Potrivit sursei citate, 2.463 de locuri sunt finanţate de la buget, iar 3.355 sunt cu taxă.
Ca o noutate pentru anul universitar 2018-2019, 785 de locuri sunt destinate candidaţilor care accesează domeniile prioritare de dezvoltare a României, absolvenţilor de licee situate în mediul rural şi celor care doresc să se pregătească pentru a deveni cadre didactice, menţionează comunicatul citat.
Pentru programele de licenţă cu frecvenţă redusă şi învăţământ la distanţă sunt disponibile 1.345 de locuri. La 15 din cele 18 facultăţi ale Universităţii „Transilvania” admiterea se face pe bază de dosar, ierarhizarea candidaţilor fiind determinată de media obţinută la examenul de bacalaureat. Facultatea de Medicină organizează concurs de admitere cu probe scrise, la Facultatea de Muzică admiterea se face pe baza unor probe practice de competenţe muzicale, iar la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sporturi Montane departajarea candidaţilor se face prin probe de admitere - probe practice şi teoretice - şi în funcţie de media obţinută la examenul de bacalaureat.