Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
Adomniţei: „Bacalaureatul merge mai departe, examenul nu a fost compromis“
Site-ul MECT a fost atacat de nenumărate ori pentru a fi aflate cerinţele la subiectele de la proba orală de limba română a Bacalaureatului, dar nimeni nu a reuşit să spargă sistemul, Bacalaureatul merge mai departe, a declarat ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei (foto). Ministrul Educaţiei a precizat că investighează momentul în care au fost făcute cunoscute cerinţele de la proba de limba română. „Dacă acestea au fost cunoscute înainte de ora 8:00 dimineaţa, aceasta constituie fraudă, iar vinovaţii vor fi sancţionaţi foarte dur. Dacă, însă, cerinţele au fost cunoscute după ora 8:00, atunci nu mai este o problemă, întrucât după acestă oră ele au devenit publice“, a mai spus Adomniţei, conform Mediafax.
După ce a aflat de acest incident, ministrul Adomniţei a sesizat Parchetul instanţei supreme şi Ministerul Internelor şi Reformei Administrative (MIRA). „Apreciez sprijinul organismelor de stat care au aflat în foarte scurt timp sursa de informaţie, adică cine a pus pe e-mail informaţiile privind cerinţele. Cu siguranţă că va fi tras la răspundere. Pot spune că pentru prima dată au fost identificaţi făptaşii, deşi, de mai multe ori, au fost semnalate fraude la Bacalaureat“, a mai spus ministrul Educaţiei. Adomniţei a precizat şi că examenul de bacalaureat nu a fost compromis, el merge mai departe. „Totuşi, atrag atenţia elevilor că pentru a promova trebuie să înveţe. Dacă cel care a furnizat informaţiile este din MECT, atunci vor fi luate cele mai aspre măsuri împotriva lui. Eu sunt dispus să merg cu aflarea adevărului până la capăt“, a mai spus Adomniţei. Examenul de bacalaureat din acest an, la care s-au înscris aproximativ 230.000 de absolvenţi ai clasei a XII-a, a început luni, cu proba orală la limba şi literatura română. Probele orale continuă şi pe 25 iunie, cu limba şi literatura maternă, respectiv 25 şi 26 iunie - limba şi literatura modernă.