Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
Andronescu: „Spiru Haret“ poate să funcţioneze doar cu programele autorizate
Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au admis, în parte, vineri, cererea Universităţii „Spiru Haret“ de suspendare a executării Hotărârii de Guvern nr. 749/2009, prin care instituţia nu a fost inclusă pe lista unităţilor de învăţământ superior ce pot organiza admitere. Instanţa a suspendat punerea în executare a art. 6 alin. 2 din HG nr. 749/2009 şi art. 7 din acelaşi act normativ, dar decizia poate fi atacată.
Senatul Universităţii „Spiru Haret“ (USH) a acuzat Guvernul că „a exclus, fără temei legal“, universitatea din Hotărârea de Guvern nr. 749 din 24 iunie 2009, pentru aprobarea Nomenclatorului domeniilor, structurilor instituţiilor de învăţământ superior şi a specializărilor universitare de licenţă acreditate sau autorizate organizate de acestea. „Instanţa a dat o hotărâre dreaptă şi înţeleaptă. Ea înseamnă că «Spiru Haret» poate organiza admitere la toate formele de învăţământ. În plus, hotărârea de astăzi (vineri-n.r.) a instanţei dă dreptul tuturor universităţilor din ţară să organizeze admitere în toate spaţiile pe care le deţin“, a spus consilierul preşedintelui Universităţii, profesorul Gheorghe Bică, potrivit Mediafax. Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a spus că decizia Curţii de Apel Bucureşti nu este decât o etapă a procesului cu Universitatea „Spiru Haret“. „Nu mă interesează ce cer domniile lor, şi eu le cer să intre în legalitate. Şi nu voi renunţa să cer acest lucru până duc la îndeplinire ceea ce este normal, şi anume că nimeni nu este mai presus de lege. Azi a fost doar o etapă a procesului, o etapă în care ei nu au primit dreptatea din partea Justiţiei; Justiţia nu le-a spus decât ce le-am spus şi noi, că nu pot să funcţioneze decât cu acele programe pentru care au autorizare“, a spus Andronescu. Ministerul Educaţiei va face recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.