Mihai Demetriade, cunoscut istoric și cercetător în cadrul Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS), va lansa vineri, 22 noiembrie 2024, la Iași, volumul „Țara unui singur om. O
Angajatori şi oferte educaţionale la festivalul Politehnicii
Universitatea Politehnica din Bucureşti (UPB) organizează în perioada 20-22 aprilie cea de-a V-a ediţie a „Polifest”, un eveniment dedicat atât colaborării dintre mediul academic şi cel socio-economic, cât şi celui mai mare târg de prezentare a ofertei educaţionale a unei universităţi. Pe toată durata manifestărilor, facultăţile din UPB vor participa cu standuri proprii la Ziua Porţilor Deschise, iar elevii din anii terminali de liceu pot afla informaţii despre oferta educaţională a instituţiei de învăţământ superior şi pot vizita în această perioadă laboratoarele şi amfiteatrele universităţii. „Polifest a devenit un eveniment consacrat al Universităţii Politehnica din Bucureşti şi pentru toţi cei interesaţi de comunitatea noastră academică, de rezultatele noastre profesionale, de studenţii şi absolvenţii universităţii”, se arată într-un comunicat citat de Agerpres. De asemenea, în cadrul Polifest vor fi organizate conferinţe ştiinţifice, susţinute de reprezentanţi ai companiilor partenere, expoziţii de echipamente şi tehnologii noi. `Conferinţele ştiinţifice, susţinute de către reprezentanţi ai companiilor partenere, expoziţiile de echipamente şi tehnologii noi, prezenţa unor institute culturale care colaborează cu UPB, precum şi toate celelalte manifestări conexe reprezintă reţeta de succes care a transformat Polifest, an de an, într-unul dintre cele mai atractive evenimente ale anului”, mai precizează sursa citată. Cei interesaţi pot trimite CV-urile pe pagina de internet a evenimentului, www.polifest.pub.ro, acestea urmând să fie vizualizate de firmele partenere în program.
Tot în cadrul evenimentului se va desfăşura FameLab România 2016, cel mai important concurs internaţional de comunicare a ştiinţei pentru public, organizat de British Council în parteneriat cu Cheltenham Festivals, care a ajuns anul acesta la cea de-a IX-a ediție. Competiția se adresează tinerilor pasionați de știință cu vârsta cuprinsă între 18-35 de ani, care pot fi elevi din liceele din întreaga țară, profesori de științe, studenți, cercetători și cadre didactice universitare, ingineri, medici.