Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
ARACIP propune evaluarea periodică obligatorie a şcolilor
Preşedintele Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar (ARACIP), Şerban Iosifescu, a declarat, joi, că proiectul legii educaţiei nu prevede profesia de formator didactic, deşi acest lucru ar trebui inclus în document.
Iosifescu a afirmat, în cadrul unei dezbateri pe legea educaţiei, că ARACIP doreşte să fie introdusă în proiectul de lege obligativitatea evaluărilor periodice ale unităţilor şcolare până în anul 2012, precum şi un sistem naţional de indicatori, iar definirea acestora să fie prinsă ca atribuţii ale MECTS. La rândul său, reprezentanta organizaţiei "Salvaţi Copiii", Mihaela Manole, a subliniat necesitatea prezenţei în fiecare şcoală a asistenţilor sociali. Ea consideră că este necesar ca în consiliile de administraţie ale unităţilor şcolare şi elevii să fie reprezentaţi. Preşedintele executiv al Federaţiei Sindicatelor "Spiru Haret", Marius Nistor, a menţionat că este foarte important ca studenţii şi elevii să fie consideraţi parteneri ai cadrelor didactice şi ai Ministerului Educaţiei şi nu "beneficiari". Nistor a mai afirmat că infrastructura în unele judeţe nu permite trecerea clasei a IX-a la gimnaziu.