Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
Brăila va găzdui Festivalul de jazz „Johhny Răducanu“
Anul viitor, municipiul Brăila, locul de baştină al celui care a fost cel mai mare cântăreţ de jazz al României, Johhny Răducanu, va organiza prima ediţie a festivalului naţional de jazz ce-i va purta numele. Decizia a fost luată cu câteva luni înainte ca maestrul Răducanu să plece dintre noi.
Brăila va organiza, începând de anul viitor, Festivalul de jazz "Johnny Răducanu", proiect despre care oficialităţile judeţului susţin că a fost discutat şi aprobat în urmă cu câteva luni. "La ultima întâlnire pe care am avut-o anul acesta cu maestrul, i-am propus organizarea, la Brăila, începând cu anul viitor, a acestui festival care să îi poarte numele, proiect cu care a fost de acord şi urma să stabilim detaliile. Nu am stabilit data, nu am stabilit programul. Toate acestea trebuiau discutate împreună cu el. Fără discuţii că vom continua proiectul, pentru că aşa a fost gândirea. Sigur îl vom organiza anul viitor", a declarat secretarul Consiliului Judeţean Brăila, Nicu Filote. Acesta a mai precizat că festivalul va fi deschis atât cântăreţilor consacraţi de jazz, cât şi celor mai puţin cunoscuţi. Johnny Răducanu, fost elev al Societăţii Filarmonice Lyra din Brăila, participa, în ultima perioadă, la concerte, cu scopul de a dona banii obţinuţi pentru refacerea Societăţii Lyra, a cărei clădire, câştigată în instanţă în urma unui proces de retrocedare, se află într-o stare avansată de degradare. "Johnny Răducanu, împreună cu care am făcut muzică încă din anii de liceu la Brăila, la Societatea Filarmonică Lyra, şi am continuat, după aceea, să fim colegi la Conservatorul de Cluj, s-a oferit să organizeze o seamă de concerte, unele împreună cu Caramitru, în diferite oraşe, iar fondurile acestea să le îndrepte către Societatea Lyra, pentru refacerea clădirii, a sălii de concerte, a sălilor de clasă, în care el a învăţat copil fiind. Dorea să dea concerte în toată ţara sub egida Societăţii Filarmonice Lyra, pentru că, după 14 ani de tribunal, am câştigat clădirea în folosul societăţii", a declarat Nicu Teodorescu, preşedintele Lyra. De altfel, Johnny Răducanu a primit, pe 13 octombrie 2008, diploma de membru de onoare al Societăţii Filarmonice Lyra şi medalia jubiliară "Lyra 125", în cadrul unei ceremonii organizate la Casa Tineretului din Brăila. Lyra este o societate filarmonică, înfiinţată la Brăila, pe 24 octombrie 1883, care a organizat concerte de muzică simfonică până în 1947, când clădirea a fost naţionalizată şi transformată în cinematograf. După un litigiu care a durat 14 ani, în anul 2010 clădirea a fost retrocedată Societăţii Filarmonice. Muzicianul Johnny Răducanu a murit luni dimineaţa, la vârsta de 79 de ani. Slujba de înmormântare a avut loc ieri, la Biserica "Sf. Silvestru" din Bucureşti. Johhny Răducanu a fost înmormântat, apoi, la cimitirul Mănăstirii Cernica din Bucureşti.