Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
„Bucureştiul văzut din avion“ la Muzeul Aviaţiei
La Muzeul Aviaţiei pot fi vizitate două expoziţii tematice, „Istoria aparatelor de radio fabricate în România“ şi „Bucureştiul văzut din avion“, manifestări ce se înscriu în seria evenimentelor ocazionate de împlinirea a 550 de ani de la atestarea documentară a Bucureştiului. Cu prilejul acestor manifestări, publicul poate vedea macheta avionului lui Aurel Vlaicu - „Vlaicu II“, precum şi o expoziţie de maşini retro, organizată de RetroAutomobil Clubul Român. Prima expoziţie prezintă de la primul aparat de radio cu galenă, fabricat în România, şi până la modelele mai recente. Comandorul Paul Sandachi, comandantul Muzeului Aviaţiei, a spus că este prima expoziţie de aparate radio fabricate exclusiv în ţara noastră, conform Agerpres. „S-au mai făcut expoziţii de aparate de radio, dar erau cu aparate de import. Această expoziţie are numai aparate produse în România şi cuprinde, între altele, primul Phillips realizat cu licenţă, aici pe Baicului, dar şi primele aparate produse la Electronica“, a spus Sandachi. Expoziţia cuprinde câteva sute de piese, dar, după cum a spus comandorul Sandachi, pentru a fi completă, îi mai lipsesc cel puţin 50-60 de exemplare. „Este incredibil, nici mie nu mi-a venit să cred câte modele au putut să realizeze românii“, a subliniat, în context, comandantul Muzeului Aviaţiei, conform Agerpres.
„Bucureştiul văzut din avion“ prezintă imagini din perioada interbelică luate din avion, în care pot fi recunoscute, nu fără o oarecare dificultate, câteva din punctele de reper ale Bucureştiului de odinioară - Cercul Militar, Mormântul Eroului Necunoscut, Parcul Carol, Universitatea. Expoziţia este completată de 34 de fotografii, făcute tot din avion, în care sunt prezentate punctele de interes ale Bucureştiului contemporan - zona Parlamentului, Piaţa Presei Libere, Târgul Expoziţional etc. În premieră a fost expusă o fotografie aeriană care măsoară 14 m, cu o imagine aeriană luată de unul din piloţii care au participat la demonstraţia de 23 august din 1976. „Este o traversare în imagini a Bucureştiului, exact ceea ce a văzut atunci pilotul respectiv. Este o fotografie specifică aerofotogrametriei“, a precizat comandorul Sandachi.