Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
Campania de reciclare „Vânătoare de monştri“, în 90 de şcoli din România
Elevii din 90 de şcoli din România vor putea participa la campania "Vânătoarea de monştri" menită să educe tinerii în ceea ce priveşte reciclarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE) şi implicarea acestora în activitatea de colectare, conform Agerpres. Campania este derulată de organizaţia ECOTIC împreună cu Junior Achievement (JARO).
La această campanie, aflată la a doua ediţie, se estimează că vor participa peste 5.000 de elevi din clasele I-XII, iar programul va fi coordonat, în fiecare şcoală, de câte un profesor care va supraveghea derularea corectă a campaniei. Pe parcursul a trei luni (martie-iunie 2010), elevii incluşi în program vor putea să aducă la şcoală aparate elecrocasnice şi electronice vechi, care vor fi colectate în containerele plasate în curtea şcolii. Pentru fiecare echipament adus, copiii vor primi câte un cod cu care vor participa la tragerea la sorţi lunară, pentru câştigarea premiilor oferite de organizatori: tricouri, credite pentru telefonul mobil şi marele premiu lunar, un sistem "Home Cinema". Pe baza aceluiaşi cod, elevii vor putea să se înscrie pe site-ul www.vanatoareademonstri.ro, pentru a publica materiale proprii referitoare la tema campaniei, iar pe baza voturilor obţinute de la colegi, cea mai bună descriere va fi premiată lunar cu un laptop. "Implicarea activă a tinerilor în campanii de educaţie ecologică, de la o vârstă cât mai mică, are un obiectiv mai ambiţios decât o simplă colectare de deşeuri: urmărim să le creăm bune obiceiuri şi să le imprimăm practici şi comportamente care să îi ajute, mai târziu, să trăiască într-o lume mai curată", a spus preşedintele ECOTIC Valentin Negoiţă. La finalul competiţiei, în luna iunie, ECOTIC va organiza o festivitate de premiere a câştigătorilor din fiecare lună şi pentru decernarea marelui premiu, constând în 100 de kilograme de echipamente electronice, instituţiei de învăţământ care colectează în perioada martie-iunie cea mai mare cantitate de DEEE. ECOTIC este organizaţia colectivă de gestionare a DEEE din domeniul IT&C şi al electronicelor de consum.