Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
Cea mai mare bibliotecă digitală din lume va fi lansată la Paris
Cea mai mare bibliotecă digitală din lume, considerată „o catedrală a intelectualităţii“, reunind de la manuscrise antice chinezeşti, primele hărţi ale Lumii Noi, la ziare irakiene sau texte originale semnate de Rabelais, va fi lansată la Paris, în luna aprilie, informează „The Guardian“.
Proiectul „World Digital Library“ (WDL) va fi lansat la Centrul Unesco din Paris luna aceasta. Platforma online va avea structura unei ferestre digitale prin intermediul căreia internauţii vor putea accesa zeci de mii de texte rare din ţări din toate continentele, materialele fiind accesate gratuit şi traduse în şapte limbi. În parteneriat cu instituţii din întreaga lume, curatorii de la Unesco şi de la Biblioteca Congresului american au încercat să acopere o arie geografică cât mai extinsă - obiectiv limitat de lipsa digitalizării în multe ţări din lume, în particular Africa. Proiectul a costat câteva zeci de milioane de dolari şi a fost susţinut din donaţiile unor companii, precum Google sau Microsoft.