Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
Centre de pregătire la matematică, fizică şi informatică, în 30 de oraşe
Elevii vor beneficia de încă opt centre de pregătire la disciplinele matematică, fizică şi informatică, în Drobeta-Turnu Severin, Hunedoara, Vaslui, Târgovişte, Braşov, Constanţa şi Târgu Mureş, pe lângă cele 22 deja existente în cadrul programului „Hai la Olimpiadă!”.
Pentru a beneficia de pregătire în cadrul programului, elevii pasionaţi de matematică, informatică sau fizică se pot înscrie online, pe http://hailaolimpiada.ro/inscriere/, până în 24 septembrie, la testările pe baza cărora se face selecţia în aceste centre, locaţia şi calendarul testărilor pentru fiecare oraş urmând a fi actualizate pe pagina oficială a programului, la secţiunea „Noutăţi”.
„Dacă în anul şcolar 2016 - 2017 am avut 22 de centre de pregătire «Hai la Olimpiadă!», ne bucurăm să anunţăm că în anul şcolar care începe vom deschide alte 8 centre. Pe de o parte, continuitatea este esenţială pentru bunul mers al programului, iar pe de altă parte, rezultatele bune obţinute până acum ne motivează să atragem alături de noi şi alţi profesori excepţionali, să lucreze cu aceşti copii care pot mai mult. Dincolo de pregătirea propriu-zisă, vedem în aceşti copii viitorii specialişti din domeniile cheie ale dezvoltării economice şi sociale şi considerăm că această investiţie în educaţie va aduce, pe termen lung, beneficii întregii comunităţi”, a declarat, potrivit Agerpres, Tudor Vlad, preşedintele Fundaţiei eMAG care a iniţiat programul în 2012. Din 2014, BCR s-a alăturat acestei iniţiative şi sprijină, de asemenea, aceste centre de performanţă şi cele mai importante concursuri pentru elevi.
În anul şcolar 2016 - 2017, 3.286 de elevi s-au pregătit săptămânal în centrele de performanţă din Bucureşti, Baia Mare, Braşov, Buzău, Cluj-Napoca, Constanţa, Iaşi, Oradea, Piatra Neamţ, Suceava, Târgu Mureş şi Timişoara, sub îndrumarea a 290 de profesori.