Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
Cetatea Neamţului ar putea fi redeschisă în decembrie
Redeschiderea Cetăţii Neamţului, prevăzută pentru luna septembrie, a fost amânată pentru luna decembrie întrucât lucrările de reabilitare au fost întârziate din cauza perioadelor îndelungate de vreme nefavorabilă, conform Mediafax. Cetatea Neamţului este închisă de 14 luni pentru vizitatori ca urmare a unui proiect de reabilitare cu finanţare Phare în valoare de 2, 5 milioane de euro.
Din valoarea totală a proiectului, zece la sută reprezintă cofinanţare locală, iar 150.000 de euro sunt costurile neeligibile destinate unităţii de implementare a proiectului, taxelor, publicităţii şi TVA aferent costurilor neeligibile. Constructorii şi specialiştii în restaurare din mai multe ţări au lucrat pentru a găsi cele mai bune soluţii pentru a rezidi fortăreaţa. Zidurile au fost refăcute în întregime, iar camerele, paraclisul, sala de arme sau „Neagra temniţă“ au căpătat valoare prin refacerea podelelor şi arcadelor. Cetatea a fost închisă pentru vizitare din iunie 2007, în vederea realizării lucrărilor de reabilitare. Refacerea Cetăţii Neamţului este doar un pas din planul de dezvoltare a oraşului Târgu Neamţ până în 2016. Administraţia locală şi-a propus realizarea unor obiective care ar contribui la creşterea atractivităţii zonei, cum ar fi amenajarea unei linii de telescaun sau telegondolă până la Cetatea Neamţului, precum şi dezvoltarea sporturilor de agrement în zonă, cum ar fi zborul cu parapanta şi planorul sau sporturile de iarnă.