Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
Congres al tinerilor români care studiază în străinătate
75 de tineri români care învaţă şi muncesc în afara ţării vor participa în perioada 4-6 decembrie, în Boston (SUA), la cea de-a doua Conferinţă internaţională organizată de GRSPSociety. Evenimentul are ca parteneri Harvard University Romanian Association, Romanian Student Association at MIT, Romanian-Hungarian Intercultural Youth Society şi Kokkalis Program on Southeastern and East-Central Europe de la Harvard Kennedy School.
Obiectivele conferinţei sunt de a consolida reţeaua globală de tineri români care activează în străinătate, în special în America de Nord, şi de a defini o viziune a tinerilor din GRSPSociety pentru România 2020, în special în domeniile educaţie şi cercetare, migraţie, dezvoltare internaţională, sănătate şi investigaţie medicală, administraţie publică, democraţie şi participare, cultură şi arte, promovarea României peste hotare. În cele trei zile, participanţii se vor putea implica în crearea unei viziuni strategice pentru dezvoltarea României, alături de vorbitori precum Dan Dimancescu - consul onorific al României în Boston, Simona Miculescu - ambasadorul României la Naţiunile Unite, Emil Hurezeanu - jurnalist şi scriitor, etc. Conferinţa este împărţită în mai multe sesiuni. La secţiunea Educaţie şi cercetare se vor trata două mari aspecte: proiecte relevante pentru studenţi şi absolvenţi ai universităţilor din străinătate şi cercetătorii din diasporă şi proiecte pentru îmbunătăţirea sistemelor de educaţie şi cercetare din România. În sesiunea „Imaginea României“, participanţii se vor concentra atât pe analiza disfuncţionalităţilor din campaniile trecute referitoare la promovarea României, cât şi pe dezvoltarea de noi idei de proiecte. La secţiunea „Arcadia“ se vor trata angajamentele României la nivel internaţional, iar sesiunea „Democraţie şi participare“ va avea în vedere soluţii pentru sistemul democratic din România. Secţiunea „Migraţie internaţională“ vizează stabilirea unui plan de acţiune cu privire la mobilizarea diasporei pentru dezvoltarea instituţiilor din ţara de origine, conform Agerpres.