Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
Consorţiul Universitaria, cel mai vizibil grup academic românesc
Universitatea „Babeş‑Bolyai” ocupă prima poziţie în clasamentul global al universităţilor din România - Metaranking Universitar 2017, care stabileşte ierarhia universităţilor din ţara noastră în funcţie de rezultatele combinării performanţelor din clasamentele academice internaţionale ale universităţilor. UBB este urmată de Universitatea din Bucureşti şi Universitatea Politehnica din Bucureşti, ambele pe poziţia a doua, respectiv de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, pe poziţia a treia.
Potrivit aceluiași raport, universităţile din Consorţiul Universitaria constituie cel mai vizibil grup academic de universităţi româneşti în aria internaţională a mediului academic. „UBB, Universitatea Bucureşti şi Universitatea «Alexandru Ioan Cuza» se diferenţiază mai clar faţă de celelalte 23 de universităţi incluse în Metarankingul Universitar‑2017, cu un impact mai mare în aria academică internaţională”, se arată în raportul citat de un comunicat al UBB.
Raportul mai precizează faptul că punctajul celor cinci universităţi din Consorţiul Universitaria - din care fac parte, pe lângă cele trei deja menţionate, şi Universitatea de Vest din Timişoara şi Academia de Ştiinţe Economice din Bucureşti - reprezintă 42% din punctajul total obţinut de universităţile româneşti în clasamentele internaţionale ale universităţilor. Conform raportului, doar 23 din cele 92 de universităţi incluse în clasament (55 publice şi 37 private) au prezenţă şi vizibilitate internaţională.