Muzeul Judeţean „Ştefan cel Mare” Vaslui va găzdui, în perioada 5 noiembrie 2024 - 28 februarie 2025, expoziţia temporară „Alexandru Ioan Cuza 150”, organizată de Muzeul Naţional de Istorie al României
Agenda culturală
27 martie - Ziua mondială a teatrului. Teatrul Național din Cluj-Napoca organizează evenimentul „Ziua porților deschise”. Din program fac parte spectacole pentru copii și adulți, ateliere de mânuit marionete, lansări de carte, târg de meșteșuguri, expoziție de costume din spectacolele Teatrului Național. Intrarea este liberă.
28 martie - Concert pascal, ora 19:00, în Aula „Sergiu T. Chiriacescu” a Universității Transilvania din Brașov. Interpretează: Corul Astra, dirijor - conf. dr. Ioan Oarcea. La orgă - Paul Cristian.
29 martie – Ultima zi când mai este deschisă expoziția de fotografie „Luminile nordului” la Casa Artelor din Piața Mică, Sibiu. Autorul, Tiberiu Tioc, a surprins în 70 de instantanee peisajele din țările nordice în timpul nopții polare. A expus pentru public cele mai bune imagini din cele 5.000 pe care le-a surprins în insula Senja din Norvegia și în nordul Finlandei, la 400 de kilometri nord de Cercul Polar, în timpul perioadei când pentru aproape două luni soarele nu apare deloc, formându-se fenomenul `aurora boreală”.
30 martie - La Muzeul Țăranului Român, se deschide pentru două zile Târgul de Florii. De la orele 10:00 dimineața până la ora 18:00 veți avea prilejul să târguiți multe lucruri meșteșugite cu sârg și încărcate cu înțelesuri: ouă încondeiate, icoane, obiecte din lemn, ceramică, țesături, jucării, instrumente muzicale, podoabe, mobilier pictat. Biletul de intrare costă 4 lei.
31 martie - Muzeul Național de Artă al României, Galeria Națională (parter), Expoziția „Atelier de front. Artiști români în Marele Război”, este deschisă publicului până în 30 aprilie. Nicolae Tonitza, Ion Theodorescu-Sion, Camil Ressu, Ștefan Dimitrescu, și sculptorii Oscar Han, Dimitrie Paciurea, Ion Jalea, Cornel Medrea. Lucrările acestora redau dramele celor de pe front.
1 aprilie - Începând cu ora 18:00, Sala Mare a Ateneului Român găzduieşte Concertul Extraordinar de Paște, susţinut de Corul Naţional de Cameră `Madrigal - Marin Constantin”. Concertul din anul acesta coincide cu sărbătoarea Floriilor și se va desfășura sub coordonarea dirijorului Anna Ungureanu, incluzând atât piese cu specific pascal, cât și creații care au făcut istorie în repertoriul cântului coral.
2 aprilie - Concert Goran Bregovic, la Sala Palatului, ora 20:00, sub titlul „Three Letters from Sarajevo”. Muzicianul se întoarce în România alături de orchestra sa pentru un concert care va purta spectatorii prin toate melodiile care l-au făcut celebru.