La Biblioteca Academiei Române a avut loc, zilele acestea, lansarea ultimei ediții în limba română a volumului „Cartea neagră a comunismului. Crime, teroare, represiune”, coordonat de istoricul francez
Agenda culturală 14-20 mai
14 mai - Târgul de carte și jucării pentru copii lansat de Compania de Librării București, în librăriile CLB din cele șase sectoare ale Capitalei. Produsele au o reducere de 20%.
15 mai - „Identitate națională, eleganță și vestimentație la românii din Brașov (1700-1939)”, la Muzeul Casa Junilor din Brașov. Expoziția este deschisă în perioada 5 mai - 9 iunie și va putea fi vizitată între orele 11:00 și 17:00, cu excepția zilelor de sâmbătă și duminică.
16 mai - Turneul Național Stradivarius la Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara, Sala Mare, ora 19:00. Soliști: vioară - Alexandru Tomescu, harpă - Delphine Benhamou.
17 mai - Ziua Teatrului Studențesc de Animație - ContACT, ediția I, la Casa de Cultură a Studenților București. Din program fac parte ateliere și spectacole de păpuși, precum: Păcală, Regele Cerb, Lecția. Intrarea este gratuită.
18 mai - Premieră „Peer Gynt de Edvard Grieg și Carmina Burana de Carl Orff”, la ora 18:00, la Opera Națională București. Cu participarea Orchestrei, Ansamblului de Balet, Corului și a Corului de copii al Operei Naționale București. Dirijor - Tiberiu Soare. Actorul Ion Caramitru, invitat.
19 mai - Expoziție tematică la Palatul Șuțu din București - „Călătorie în Bucureștiul liturgic”. Sunt expuse cărți liturgice imprimate în limba română între secolele XVII-XIX, în tipografiile din București: Evanghelie (1693, 1697), Liturghier (1741), Apostol (1683), Penticostar (1743), Octoih (1792), Molitvenic (1819), Acatistul Maicii Domnului (1823, 1828). Sunt expuse și veșminte liturgice păstrate în patrimoniul Muzeului Municipiului București, alături de picturi, icoane și obiecte de cult, vechi, de la mănăstiri și biserici bucureștene.
20 mai - Începe Gala Absolvenților UNATC 2019, eveniment anual în cadrul căruia pot fi vizionate spectacole în interpretarea studenților de la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București, departamentele Arta Actorului, Coregrafie, Păpuși-Marionete. Gala se desfășoară în perioada 20 mai - 2 iunie, spectacolele fiind programate zilnic.