Grupurile „Plugușorul cu felinar” de la Tătăruși, Ansamblul folcloric „Ciureana” şi copiii de la Palatul Copiilor Iași vor vesti, mâine, 21 decembrie, pe scena amfiteatrului Muzeului „Ion Creangă”
Agenda culturală
24 iulie – Concert în Grădina Muzeului Național al Literaturii Române din Capitală, de la ora 19:00, susținut de cantautorul Ovidiu Mihăilescu. Numele său este bine cunoscut printre iubitorii de muzică folk.
25 iulie – Festivalul de Film și Istorii Râșnov, ediția a X-a, se desfășoară până pe data de 29 iulie, cu un program atractiv în special pentru cei pasionați de istorie, dar și de film și muzică. Pe toată durata festivalului, vă recomandăm să vizitați în Piața Unirii expoziția „Regina Maria, ambasador irezistibil al istoriei si artei populare româneşti”.
26 iulie – Până la data de 27 iulie 2018, între orele 10:00 și 14:00, la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, copiii și tinerii până la vârsta majoratului pot participa la atelierul de pictură de șevalet „Muzeul Satului... văzut prin ochii micilor artiști”. Coordonator: Tatiana Moroianu, artist plastic.
27 iulie – Complexul Muzeal de Științele Naturii „Ion Borcea” Bacău vă invită la Observatorul Astronomic „Victor Anestin” pentru a participa la o sesiune de observații astronomice în noaptea de 27 spre 28 iulie, începând cu ora 21:30. Evenimentul astronomic al nopții va fi eclipsa totală de lună. Detalii despre participare la numărul de telefon 0234/513724.
28 iulie – Cu ocazia Zilei Aviației, sărbătorită de praznicul Sfântului Ilie, considerat patronul și ocrotitorul aviatorilor, la Centrul Cultural „Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului” din Mogoșoaia a fost vernisată expoziția dedicată principelui George-Valentin Bibescu, primul aviator român. Ea rămâne deschisă pentru vizitare până la data de 8 septembrie. În galeria Cuhnie, poate fi admirată expoziția de tapiserie, colaj textile, instalație, pictură, pictură obiect „Loc geometric”, semnată Marijana și Relu Bițulescu.
29 iulie – La Muzeul de Istorie Piatra-Neamț, poate fi vizitată cea mai amplă expoziție de ceasuri elvețiene din România, intitulată „Înțelepciunea vine cu timpul”. Colecția îi aparține lui Romul Lupașcu, posesorul unor exemplare celebre, unele dintre ele fabricate în serie limitată.
30 iulie – Începe la Brăila Concursul Internațional de Canto „Hariclea Darclée”, care constă în cursuri de măiestrie artistică conduse de soprana Mariana Nicolesco. În program mai sunt incluse trei evenimente: conferința susținută de Stephan Poen, doctor în muzicologie (3 august), Concert extraordinar pe esplanada Dunării (4 august) și Concert Master Class (5 august). Ediția din 2018 se află sub semnul celebrării Centenarului Marii Uniri și a 650 de ani de atestare documentară a Brăilei.