La Biblioteca Academiei Române a avut loc, zilele acestea, lansarea ultimei ediții în limba română a volumului „Cartea neagră a comunismului. Crime, teroare, represiune”, coordonat de istoricul francez
Agenda Culturală
- Preşedintele Institutului Cultural Român, Liliana Ţuroiu, îi oferă, azi, profesorului Marco Lucchesi, preşedinte al Academiei Braziliene de Litere, o distincţie de onoare pentru excepţionala activitate de promovare a culturii române pe meridianele lumii. În cadrul evenimentului, care se va desfăşura la Sala Mare a ICR, va fi semnat un memorandum de înţelegere între Academia Română şi Academia Braziliană de Litere, document ce are ca scop dezvoltarea şi consolidarea cooperării dintre cele două instituţii, după cum precizează ICR într-un comunicat.
- Festivalul Internaţional de Statui Vivante, ediţia a VIII-a, se va desfăşura în perioada 22 - 28 mai, în trei parcuri din Capitală şi la Casa Cesianu, a declarat pentru Agerpres fondatorul Teatrului Masca, actorul Mihai Mălaimare. Este vorba despre parcurile Alexandru Ioan Cuza, Crângaşi şi Herăstrău, iar în contextul proiectelor Centenarului, Parcul Carol. În cadrul evenimentului cu tema „Meseriile uitate ale Parisului”, „vom produce statui de porţelan, ceea ce este, ca manieră de lucru, extrem, extrem de complicat. Vom invita probabil 40 sau 50 de statui din străinătate, mai mult decât anul trecut”, a spus Mihai Mălaimare.
- Muzeul Național al Literaturii Române va găzdui vineri, 26 ianuarie, prima ediție „Observator Lyceum”, serie de întâlniri între liceeni și scriitori români. Invitată este Veronica D. Niculescu, autoarea romanului „O vară cu Isidor”. La eveniment, organizat de revista „Observator cultural” și susținut de Muzeul Național al Literaturii Române, participă elevi de la licee din București, unii dintre ei membri ai juriului care acordă Premiul Observator Lyceum pentru proză, inițiat în 2016 și decernat anual, în cadrul Galei Premiilor Observator cultural.