Grupurile „Plugușorul cu felinar” de la Tătăruși, Ansamblul folcloric „Ciureana” şi copiii de la Palatul Copiilor Iași vor vesti, mâine, 21 decembrie, pe scena amfiteatrului Muzeului „Ion Creangă”
Agenda culturală
27 februarie: De la orele 18:30, la Institutul Francez București va avea loc o întâlnire despre Roland Barthes, marele scriitor care a lucrat ca bibliotecar și atașat cultural, între 1947 și 1949, chiar la Institutul Francez din București.
Tot în 27 februarie, Solartis Quartet va susține un concert de muzică de cameră, de la orele 18:00, la Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi din Capitală. Muzica va dezvălui povestea unei hărți din vremuri îndepărtate, cu o valoare istorică puțin cunoscută în spațiul public românesc. Din program: J. Haydn - Quartet op. 64 no. 5 „The Lark”, L. van Beethoven - Quartet op. 95 „Serioso” și A. Dvořák – Quartet op. 96 no. 12 „American”.
Până pe data de 28 februarie: Expoziția „Albrecht Dürer (1471-1528). Apocalypsis cum figuris”, o remarcabilă serie grafică din Europa rămâne deschisă la Palatul Brukenthal din Sibiu, Cabinetul de Stampe și Desene. Sunt expuse 14 gravuri din seria Apocalipsa lui Ioan și 7 gravuri din seria Marea Pasiune a lui Hristos.
1 martie: La Teatrul de Animație Țăndărică, Sala Mare, se vor juca două reprezentații (orele 10:00 și 19:00) „Scufița Roșie”, în regia lui Felix Alexa. Primul spectacol se înscrie în campania „Artiști pentru artiști” inițiată de UNITER cu scopul sensibilizării opiniei publice și solidarizării cu artiștii pensionari cu probleme de sănătate și materiale din întreaga țară.
2 martie: Opera Națională București are în program, de la ora 18:30, spectacolul de operă „Evgheni Oneghin” de P.I. Ceaikovski, Libretul Konstantin Şilovski, după un roman de Alexandr Sergheevici Puşkin. Regia: Ion Caramitru.
Tot pe 2 martie, între orele 18:00-20:00, la Casa Junilor din Brașov, începe un nou curs de pictură icoană pe lemn, sub îndrumarea Victoriei Țăroi și a Georgianei Gămălie, restauratoare de artă și pictorițe.
3 martie: Opera Națională Română din Cluj-Napoca îi invită la Balul Operei, începând cu ora 19:00. Programul artistic al serii va cuprinde momente lirice și coregrafice susținute de orchestra, soliștii și Ansamblul de Balet al Operei Naționale Române Cluj-Napoca.
Până la jumătatea lunii martie va putea fi vizitată expoziția de arte vizuale „142 de ani de la nașterea sculptorului Constantin Brâncuși”, vernisată la Galeriile Municipale de Artă din Târgu Jiu.
Expoziția aniversară cuprinde lucrări de pictură, sculptură, grafică și artă decorativă semnate de cei 20 de membri ai filialei Târgu Jiu a Uniunii Artiștilor Plastici.