Muzeul Judeţean „Ştefan cel Mare” Vaslui va găzdui, în perioada 5 noiembrie 2024 - 28 februarie 2025, expoziţia temporară „Alexandru Ioan Cuza 150”, organizată de Muzeul Naţional de Istorie al României
Agenda culturală
6 martie - Începând cu ora 19:00, la Librăria Humanitas Cișmigiu are loc lansarea volumului „Bucureștiul fanariot. Administrație, meșteșuguri, negoț” de Tudor Dinu, apărut recent în colecția Istorie. La eveniment vor vorbi, alături de autor, Excelența Sa Ambasadorul Republicii Elene la București, domnul Vassilis Papadopoulos, și istoricii Georgeta Filitti și Petre Guran.
7 martie - În Sala Mare a Ateneului Român, Corul Filarmonicii „George Enescu” propune, de la ora 19:00, un concert aniversar care marchează împlinirea a 130 de ani de la inaugurarea Ateneului Român, clădire-emblemă a culturii românești. Vor interpreta Corul Filarmonicii „George Enescu”, dirijor - Iosif Ion Prunner, pian - Andrei Licareţ, cu participarea Atheneum Brass Quintet. Din program: Eduard Wachmann, Johann Pachelbel, Wolfgang Amadeus Mozart, Johannes Brahms, Giuseppe Verdi, Pietro Mascagni. Prezentator: Sever Voinescu.
Tot pe data de 7 martie, la Teatrul Național Cluj-Napoca, de la ora 19:30, pianistul Richard Clayderman celebrează femeia și iubirea într-un recital cu piese romantice. Artistul va fi acompaniat de Camerata Regală. Cu același recital va ajunge și la Teatrul de Vară „Radu Beligan” din Bacău, pe data de 10 martie, ora 20:00, iar în ziua de 11 martie, ora 20:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor Pitești.
8 martie - Are loc vernisajul expoziției „Centenarul femeilor din arta românească” la Muzeul Județean de Artă Brașov. Sunt prezentate creația artistelor brașovence și lucrări ale artistelor din colecția muzeului. Vor putea fi admirate și lucrări din colecții private, multe dintre acestea expuse publicului pentru prima dată. Va avea loc și o masă rotundă cu cercetători, experți și istorici de artă. Expoziția este un proiect al PostModernism Museum.
9 martie - Expoziție de fotografie și documente „Femeile rezistenței făgărășene, actori invizibili ai luptei comuniste” în Turnul Temniță de la Muzeul Țării Făgărașului din Făgăraș. Autor: Ioana Hașu-Georgiev. Vernisajul va avea loc la ora 13:00, după slujba Parastasului pentru luptătorii rezistenței, la monumentul din fața Cetății.
În aceeași zi, la Teatrul Național București, Sala Atelier, ora 20:00, are loc spectacolul „20 de ani în Siberia” - monolog dramatic după cartea scrisă de Anița Nandriș Cudla. Regia: Sorin Misirianțu, protagonistă - Amalia Ciolan.
12 martie - La Teatrul Național București, în Sala Studio, ora 20:00, are loc un recital folk Ștefan Hrușcă.