Grupurile „Plugușorul cu felinar” de la Tătăruși, Ansamblul folcloric „Ciureana” şi copiii de la Palatul Copiilor Iași vor vesti, mâine, 21 decembrie, pe scena amfiteatrului Muzeului „Ion Creangă”
„Analogia”, revista de studii teologice a portalului Pemptousia
Pe lângă bogata promovare multilingvistică a nepreţuitei tradiţii duhovniceşti şi culturale a Ortodoxiei şi a ethosului aghioritic în spațiul online, portalul „Pemptousía” („Chintesența”), accesibil actualmente în engleză, greacă, română, rusă și georgiană și născut din implicarea celor nu mai puțin de 10.000 de membri ai Asociației Prietenilor Mănăstirii Vatoped, propune publicului cititor și o publicație academică, revista „Analogia”, un adevărat jurnal al studiilor teologice, rod al Institutului „Sfântul Maxim Grecul” (http://www.stmaximthegreek.org/). Apărută în 2016, cu un ritm de trei volume pe an și ajunsă deja la volumul 6/2019, revista „Analogia” are o echipă redacțională de peste 20 de cercetători și profesori în domeniu, și un consiliu consultativ la fel de numeros, alcătuit din nume sonore ale vieții academice ortodoxe din mai toată lumea, întreaga echipă fiind coordonată de pr. prof. dr. Nicholas Loudovikos, cadru didactic al Academiei Eclesiastice universitare din Salonic, Grecia, și profesor asociat al Universității din Winchester și al Institutului pentru Studii Creștin-Ortodoxe din Cambridge (IOCS), Marea Britanie.
Primul număr al revistei a fost dedicat Maicii Domnului, cel de-al doilea teologiei Sfântului Maxim Mărturisitorul, iar următoarele patru operei Sfântului Grigorie Palama.
Prețul unui abonament pentru persoane fizice este de 30 de euro pe an, iar pentru instituții de 80 de euro pe an, volumele putând fi achiziționate și separat, în format e-books, compatibil cu cititoarele de cărți electronice. Rod al efortului intensificării unui dialog între creștinismul ortodox și modul de gândire teologică și filosofică din Apus, revista „Analogia” constituie unul din indiciile care vorbesc despre dinamismul academic ortodox de astăzi.