La Biblioteca Academiei Române a avut loc, zilele acestea, lansarea ultimei ediții în limba română a volumului „Cartea neagră a comunismului. Crime, teroare, represiune”, coordonat de istoricul francez
Arhiva, ca memorie a lumii
La Borderline Art Space din București are loc miercuri, 25 aprilie, de la ora 18:00, deschiderea expoziției „Arheologie și postarhivă”, curatoriată de Raluca Oancea. „Arhiva, ca memorie impersonală a lumii și în același timp colaj al viselor noastre, deține un timp propriu, încapsulează o spațialitate numai a sa, un «altfel de spațiu», după cuvintele lui Foucault. Ea deschide, asemeni unei oglinzi, o cale de acces către domeniul virtualului. Personală sau instituțional-birocratică, magică sau științifică, antică sau contemporană, ea reprezintă un mod de citire a lumii, un mijloc de accedere către adevăr, fie acesta existențial sau numai fabricat, simplă narațiune impusă de voința celui mai tare centru de putere”, afirmă reprezentanții galeriei de artă.
Artiștii care participă cu lucrări de fotografie, video, new media și instalație sunt: Robert Antoniac, Federica Clincenaru, Gabriela Cozma, Stoyan Dechev (BG), Nikita Dembinski, Andrei Mateescu, Olivia Mihălțianu, Maria Mraz, Andrei Șendrea. Expoziția va putea fi vizitată până la data de 31 mai 2018 și va include o acțiune performativă în spațiul public a tânărului artist Andrei Șendrea.