Grupurile „Plugușorul cu felinar” de la Tătăruși, Ansamblul folcloric „Ciureana” şi copiii de la Palatul Copiilor Iași vor vesti, mâine, 21 decembrie, pe scena amfiteatrului Muzeului „Ion Creangă”
„Artiştii pentru artişti“, campanie naţională
În urmă cu nouă ani, Uniunea Teatrală din România (UNITER) iniţia şi organiza prima ediţie a Campaniei naţionale "Artiştii pentru artişti", în vederea strângerii de fonduri pentru artiştii vârstnici cu probleme de existenţă şi sănătate din întreaga ţară. Campania are loc anual, în perioada martie - aprilie, prilej cu care aproape toate instituţiile teatrale din România îşi programează un spectacol în preajma zilei de 27 martie, Ziua Mondială a Teatrului. Din 2010, spectacolul de caritate din cadrul campaniei are loc la Sala Mare a Teatrului Naţional din Bucureşti. Toate încasările sunt donate în Fondul de Solidaritate Teatrală.
Potrivit site-ului Uniunii Teatrale, beneficiarii sunt rezidenţi în toată ţara, artişti pensionari membri UNITER, cu mari probleme de sănătate şi existenţă, care au venituri mici şi o sănătate precară. Selecţia persoanelor ajutate se face pe baza unei cereri fundamentate printr-un dosar medical care conţine actele medicale doveditoare ale stării de sănătate, talonul de pensie, recomandarea teatrului de provenienţă. Dosarele sunt analizate de o comisie socială din care face parte şi un doctor de medicină generală. Artiştii beneficiari ai acestor ajutoare financiare sunt pensionari cu vârste cuprinse între 60 şi 80 de ani, mulţi neavând familie sau alt sprijin. Anual, prin intermediul campaniei, sunt ajutaţi financiar un număr de aproximativ 100 de artişti din toată ţara, care primesc un ajutor financiar cuprins între 500 şi 2.000 de lei. Cei care doresc să întindă o mână de ajutor artiştilor vârstnici au la dispoziţie mai multe modalităţi de participare la campanie: donaţii financiare în contul special al campaniei pe tot parcursul anului, direcţionarea a 2% din impozitul pe venit sau prin oferirea de servicii şi produse.