Grupurile „Plugușorul cu felinar” de la Tătăruși, Ansamblul folcloric „Ciureana” şi copiii de la Palatul Copiilor Iași vor vesti, mâine, 21 decembrie, pe scena amfiteatrului Muzeului „Ion Creangă”
Ateliere de povești în vatra satului
Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” și Asociația de Basm inițiază o nouă serie de ateliere interactive pentru copii, susținute de scriitorii asociației. În perioada 2 martie - 6 aprilie, cei mici vor avea ocazia să facă o călătorie prin poveștile de la sat și, totodată, să descopere personaje și povești.
Duminică, 3 martie, de la ora 11:00, scriitoarea Cristina Andone va susține un atelier pornind de la „Cartea bunătății. Povești din Moldova”, care îi va purta pe copii prin lumea satului, plină de frumusețe, de candoare, de poveste și de bunătate. Este autoare a 28 de cărți, printre care se numără seria „Dar Motan”, colecția „Povești din Pădurea Muzicală”, colecția „Școala banilor bine-crescuți” și seria „Cartea bunătății”. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România și președintele Fundației „Ce Poți Face pentru promovarea lecturii”. În cadrul întâlnirii de basm le va explica celor mici cum se fac poveștile inspirate de tradițiile locului, ce înseamnă bunătatea, tradițiile și respectul.
Scriitoarea își dorește ca participanții să îşi dea seama că o carte este o poveste despre viață și continuă în viață, nu se încheie cu punctul de final de pe ultima filă a cărții. „Cartea bunătății. Povești din Moldova” cuprinde lecții simple de la sat despre cum să fim generoși, deschiși, să avem încredere și răbdare, pe care de la prima răsfoire o îndrăgesc atât copiii, cât și părinții. La finalul atelierului, cei mici și-au dorit să cumpere cartea pentru a o citi și acasă.
Cristina Andone va prezenta „Cartea bunătății. Povești din Moldova” în cadrul unui atelier de poveste, în care copiii vor păși pe un covor moldovenesc adevărat, vechi de 120 de ani, care îi va purta în atmosfera satelor moldovenești. Pentru participarea la atelier este necesar să completați formularul de înscriere, care poate fi găsit pe pagina de internet a Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti”, www.muzeul-satului.ro. (A. D.)