Grupurile „Plugușorul cu felinar” de la Tătăruși, Ansamblul folcloric „Ciureana” şi copiii de la Palatul Copiilor Iași vor vesti, mâine, 21 decembrie, pe scena amfiteatrului Muzeului „Ion Creangă”
Cărțișor de Autor - Constantin Brâncuși
Moara de hârtie de la Comana ne întâmpină cu mărțișoare lucrate din lemn sau lut, dar și cu Cărțișorul de Autor cu care ne-a obișnuit încă din 2015, un mărțișor sub formă de carte în miniatură, care îmbină frumusețea hârtiei cu sensibilitatea artei. Ediția din acest an este dedicată marelui sculptor Constantin Brâncuși.
Cărțișorul de Autor este darul ideal pentru cei care iubesc arta în toate formele ei și apreciază tradițiile păstrate încă din cele mai vechi timpuri. În „Satul meșteșugurilor” de la Comana, mărțișorul cultural a prins contur și iată că, după edițiile dedicate reginei Maria, Anei Blandiana, lui Nichita Stănescu, lui Mihai Eminescu și Tudor Arghezi, anul acesta este prezentat Constantin Brâncuși. Dana Georgescu, fondatoarea Morii de hârtie și creatoarea Cărțișorului, și-a dorit să dedice acest mărțișor cultural lui Brâncuși „pentru că este un artist de geniu, care contribuie la imaginea României și la cultura universală și ne-am dorit să fie adus în atenția publicului și prin această abordare inovativă. Este un model și o sursă de inspirație de care avem cu toții nevoie, ca să ne clădim un viitor autentic. Cugetările lui Constantin Brâncuși pot fi purtate în dreptul inimii, păstrându-i și în acest astfel memoria vie. Cărțișorul de Autor de anul acesta conține un aforism din cartea «Așa grăit-a Brâncuși», editată de doamna Sorana Georgescu-Gorjan. Este disponibil atât în varianta simplă, pe cartolină, având copertele din hârtie de mână, cât și așezat într-o cutie protectoare, manufacturată, sub formă de carte”. Mai multe informații despre Cărțișorul de Autor Constantin Brâncuși și celelalte cărțișoare de autor puteți găsi pe site-ul www.moaradehartie.ro. Cărțișoarele pot fi achiziționate online sau direct de la Muzeul Național al Literaturii Române.
Proiectele culturale și educaționale pe care „Ansamblul Moara de hârtie - Satul meșteșugurilor” le dezvoltă sunt gândite să asigure sustenabilitate și implicare socială pe termen lung, punând în valoare comunitatea și resursele ei, prin revigorarea și adaptarea creativă a meșteșugurilor. (A. D.)