Muzeul Municipiului București prezintă, la Palatul Suțu, o expoziție de gravuri cu imagini din Țările Române văzute de francezul Auguste Lancelot în 1860, când a călătorit prin diverse sate și orașe pentru
Casa Madrigal găzduiește o nouă expoziție
Casa Madrigal din Aleea Dealul Mitropoliei nr. 11 și-a deschis porțile, la sfârșitul săptămânii trecute, pentru o nouă expoziție. Corul Național de Cameră Madrigal „Marin Constantin” și Centrul de Cultură Arcuș au vernisat expoziția de pictură a artistei Luminița Perșa, al doilea eveniment al programului „Galeria Madrigal”-ediția 2025. Galeria Madrigal este un program de rezidențe de creație și un spațiu dedicat deopotrivă muzicii și artelor vizuale. În perioada martie-decembrie, zece artiști plastici creează în sala de repetiții și apoi fiecare expune, timp de o lună, în cadrul galeriei.
Galeria Madrigal se înscrie în programul aniversar „Marin Constantin 100”. Anul acesta, Corul Madrigal sărbătorește centenarul de la nașterea fondatorului său, Marin Constantin, printr-o serie amplă de proiecte și evenimente culturale, care se vor desfășura pe tot parcursul anului.
Artista care expune luna aceasta la Casa Madrigal, Luminița Perșa, prezintă creații recente, realizate în timpul rezidenței artistice desfășurate în universul repetițiilor Corului Madrigal, dar și lucrări selectate din colecția personală.
Silvana Dulamă, curatorul expoziției, spune că „Luminița Perșa aduce în cadrul Galeriei Madrigal o încrengătură de personaje, simboluri și, așa cum le numește chiar ea, metafore. Arta ei se descoperă pas cu pas și uimește prin linia sinuoasă și întortocheată, care îl lasă pe privitor să descopere noi povești, personaje și înțelesuri. Să mergi pe firul narativ al imaginii - o altă modalitate de a povesti estetic și vizual, cam asta ne învață artista prin lucrările ei”.
Emil Pantelimon, managerul Corului Naţional de Cameră „Madrigal - Marin Constantin”, consideră că „Galeria Madrigal este dovada faptului ca Madrigalul nu este numai un cor, ci este un fenomen, un spirit, un curent. Forţa muzicii se face resimţită în artele plastice şi ne bucurăm să redeschidem acest spaţiu al artelor cu zece nume de creatori cu ecou. Valorificarea acestui frumos dialog între muzică şi artele plastice este o responsabilitate pe care ne-o asumăm cu multă bucurie şi încredere că arta, în toate formele ei, poate schimba lumea prin frumos”.
Expoziția Luminiței Perșa va fi deschisă sâmbăta și duminica, până în 4 mai, între orele 10:00 și 18:00. (A. D.)