Grupurile „Plugușorul cu felinar” de la Tătăruși, Ansamblul folcloric „Ciureana” şi copiii de la Palatul Copiilor Iași vor vesti, mâine, 21 decembrie, pe scena amfiteatrului Muzeului „Ion Creangă”
Culoarea unui alt veac pe simezele Cercului Militar Naţional
În Sala Foaier a Cercului Militar Naţional din Capitală este deschisă, între 6 şi 19 septembrie, expoziţia de pictură a tinerei artiste Cristina Liu. Membră a Asociaţiei Artiştilor Plastici din Bucureşti, Cristina Liu s-a născut la Câmpina, oraşul marelui pictor Nicolae Grigorescu. A participat la expoziţii personale şi de grup în galeriile de artă bucureştene (peste 40 de participări), dar şi la evenimente de gen în ţări precum China, Turcia, Bulgaria.
Despre frumuseţea clasică a pânzelor artistei, criticul Augustin Macarie notează: "Este pregnantă ideea Cristinei Liu de a se remarca printr-un absolut dinamism, o impetuozitate cvasitotală asupra perceperii universului plastic înconjurător, percepe motivele abordate la un mod absolut grandios, care îmbină cu grijă şi ştiinţă gustul pentru amănuntul profund evocator." Picturile artistei redau, în culori calde şi fireşti, peisaje din ţară şi din locuri exotice, decupaje de arhitectură tradiţională, flori, portrete. O aplecare romantică spre frumos şi spre nostalgia unei vieţi aşezate şi elegante ţine viziunea artistei departe de experimentul ţipător, de şocul de dragul şocului, ori de răceala inovaţiei postmoderne. Florile reprezintă o temă predilectă a pânzelor artistei, ele oferindu-i posibilitatea de a-şi pune în practică gustul pentru culorile vii şi pentru dinamica amestecului lor. Elementele de arhitectură, precum zidurile de case tradiţionale, ferestrele îngreunate de jardiniere înflorate, podurile graţioase ce se oglindesc impresionist în ape de un bleu-luminos, scările şi verandele iarăşi îmbogăţite de prezenţe florale se succed în pânzele Cristinei Liu şi vorbesc despre liniştea şi culoarea unui alt veac. În afara naturilor statice, pictoriţa redă, în aceeaşi cheie plină de culoare, peisaje din Europa şi Asia fixate în uleiuri pe pânză pentru o rememorare afectivă.