Una dintre provocările permanente ale preotului, înclinat spre „arta oratoriei”, este cea de a nu repeta, de la o predică la alta, aceleași idei și teme care ar putea plictisi auditoriul, deja familiarizat cu
Educaţie prin teatru
Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale“ Bucureşti - Facultatea de Teatru anunţă, într-un comunicat, desfăşurarea proiectului-caravană „Rază de soare. Educaţie prin teatru“, dedicat copiilor din mediile defavorizate. Mai exact, studenţii de la Masteratul de Pedagogie teatrală îşi vor pune în practică competenţele dobândite la cursuri pentru a aduce o mică schimbare în vieţile a 100 de tineri. Proiectul îşi propune „să îmbunătăţească calitatea vieţii copiilor şi a adolescenţilor aflaţi în grija instituţiilor de stat şi a celor care întâmpină dificultăţi de ordin social, deşi nu sunt lipsiţi de părinţi, prin introducerea instrumentului de joc teatral ca mijloc de educare şi informare, precum şi oferirea de sprijin personalului care lucrează cu ei”, potrivit sursei citate.
Proiectul are şi „o latură de cercetare a unor teme relevante în societatea românească, prin mijloace spectaculare, precum abandonul, forme de abuz, traficul de fiinţe umane. Intervenţia presupune deplasarea la grupul beneficiarilor şi lucrul cu aceştia pe mai multe niveluri de acţiune, timp de o săptămână“.
Prin cei trei parteneri instituţionali - DGASPC Sector 6, Bucureşti, DGASPC Dolj şi DGASPC Suceava, caravana „Rază de soare. Educaţie prin teatru“ va avea trei opriri: 20-26 iunie la Bucureşti, 18-24 iulie la Craiova şi 15-28 august la Suceava. Toate evenimentele din cadrul acestui proiect sunt gratuite, co-finanţate de Administraţia Fondului Cultural Naţional.