Grupurile „Plugușorul cu felinar” de la Tătăruși, Ansamblul folcloric „Ciureana” şi copiii de la Palatul Copiilor Iași vor vesti, mâine, 21 decembrie, pe scena amfiteatrului Muzeului „Ion Creangă”
Program de vizitare a Arcului de Triumf din Bucureşti
Începând din 10 iunie 2023 și până în ultima duminică din octombrie 2023, Arcul de Triumf este deschis vizitatorilor în fiecare sfârşit de săptămână, între orele 14:00 şi 21:00. Monumentul închinat victoriei obţinute de armata română în Primul Război Mondial a fost construit în 1922, apoi refăcut în 1935-1936. Iniţial a fost realizat din lemn acoperit cu stucatură, dar în anii 1935-1936 a fost reconstruit integral, după proiectul arhitectului Petre Antonescu, din beton armat şi granit. La 1 decembrie 1936 a avut loc inaugurarea Arcului de Triumf, în prezenţa regelui Carol al II-lea şi a reginei Maria.
Are o înălţime de 27 m, iar în interiorul celor două picioare există scări pe care se poate ajunge pe terasa de deasupra monumentului. Basoreliefurile, medalioanele, inscripţiile în piatră care ornamentează edificiul au fost realizate de un grup de sculptori în frunte cu I. Jalea, C. Medrea, C. Baraschi.
La 28 noiembrie 2016, Arcul de Triumf a fost redeschis după lucrări de consolidare, restaurare şi conservare efectuate de municipalitate prin cofinanţare europeană. Poate rezista la un cutremur de peste 8 grade pe scara Richter, datorită celor 24 de izolatori antiseismici şi celor opt amortizori care au fost montaţi la nivelul structurii de rezistenţă.