La Muzeul Satului Bănățean din Timișoara (MSBT) este deschisă, până în data de 20 noiembrie 2024, expoziția „Îngeri cu altițe”. Publicul vizitator poate admira o colecție de picturi realizate de artista
Rinocerul lui Cristian Răduţă, la Galeria Atelier
Vineri, 16 septembrie, a avut loc la Galeria Atelier vernisajul expoziţiei "Rinocer pe Calea Melcilor". Autorul expunerii este tânărul artist plastic Cristian Răduţă, iar curatorul acesteia este scriitorul şi promotorul cultural Dan Mircea Cipariu.
Lucrarea expusă este o sculptură/instalaţie pe tema rinocerului, idee care şi-a început cariera culturală sub pana dramaturgului francez de origine română Eugene Ionesco. Rinocerul lui Cristian Răduţă poate fi un simbol al sfârşitului, al Apocalipsei, dar, la fel de bine, un simbol al unei lumi spirituale cu care mulţi au pierdut legătura. Organizatorii expoziţiei au descifrat astfel semnificaţia lucrării lui Răduţă: "Rinocerul e încadrat de aceşti melci albi pe care calcă şi, paradoxal, drama e a elementului vizual central pentru că în el vedem cu acuitate povestea exemplară a căderii. Cu această încadrare, Cristian Răduţă ne pune în faţa unor noi întrebări despre melcii şi rinocerii din noi înşine şi dintr-o societate fără prea multe nevoi de Înalt. Negreşit, "Rinocer pe Calea Melcilor" e o lucrare ce ar trebui văzută de toţi cei care sunt vremelnic "mai-marii zilei"!" Cristian Răduţă a absolvit Universitatea de Arte din Bucureşti în 2005 şi este unul dintre cei mai buni sculptori din arta românească actuală. Motivul rinocerului este unul predilect pentru Răduţă, lucrările sale expuse în ţară şi străinătate (Munchen, Viena) reluând frecvent acest simbol care trimite de multe ori la ideea fragilităţii lumii noastre. Expoziţia va fi deschisă până în 28 septembrie în spaţiul Galeriei de artă contemporană "Atelier", care se află în Sala Nouă a Teatrului de Comedie din strada Sfânta Vineri nr. 11 din Bucureşti.