Una dintre provocările permanente ale preotului, înclinat spre „arta oratoriei”, este cea de a nu repeta, de la o predică la alta, aceleași idei și teme care ar putea plictisi auditoriul, deja familiarizat cu
Șase noi membri corespondenți ai Academiei Române
În cadrul ultimei sesiuni a Adunării Generale a Academiei Române, din 26 octombrie, au fost aleși șase noi membri corespondenți ai forului științific și cultural. Regăsim printre aceștia nume sonore, între care prof. univ. Daniel Condurache, considerat fondatorul Școlii de Jurnalism de la Iași, ales în cadrul Secției de Științe Tehnice, dar și prof. univ. Daniel David, rectorul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, ales în cadrul Secţiei de Filosofie, Teologie, Psihologie şi Pedagogie.
Au mai fost aleși membri corespondenți și cercetătorul Dan Grigore Timotin (Secţia de Ştiinţe Matematice), prof. univ. dr. Simion Aştilean, de la Facultatea de Fizică a Universității „Babeș-Bolyai” (Secţia de Ştiinţe Fizice), prof. univ. dr. Alexandru Babeş, de la Facultatea de Biologie a Universităţii din Bucureşti (Secţia de Ştiinţe Biologice), și prof. univ. dr. Petru Urdea, de la Departamentul de Geografie al Universităţii de Vest din Timișoara (Secţia de Ştiinţe Geonomice).
Potrivit regulamentului, membrii Academiei Române sunt aleși dintre oamenii de știință și cultură care contribuie la progresul țării prin lucrări de mare valoare teoretică și practică. Titlul de academician poate fi folosit numai de către membrii titulari ai Academiei Române.