Grupurile „Plugușorul cu felinar” de la Tătăruși, Ansamblul folcloric „Ciureana” şi copiii de la Palatul Copiilor Iași vor vesti, mâine, 21 decembrie, pe scena amfiteatrului Muzeului „Ion Creangă”
Sfințirea Altarului Catedralei Mântuirii Neamului în timbre
Săptămâna trecută, în data de 29 noiembrie, a fost introdusă în circulație emisiunea de mărci poștale „Sfințirea Altarului Catedralei Mântuirii Neamului”.
Pe timbrul emisiunii de mărci poștale, cu valoarea nominală de 5 lei, este ilustrată, alături de macheta locașului de cult, icoana de pe catapeteasma Catedralei a Sfântului Apostol Andrei, cel întâi chemat, Ocrotitorul României.
Pe marca poștală este înscrisă și data de 25 noiembrie 2018, zi în care a avut loc Sfințirea Altarului Catedralei Mântuirii Neamului, slujbă de sfințire săvârșită de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, împreună cu Sanctitatea Sa Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I și Mitropolitul Hrisostom de Patras din Grecia, în prezența ierarhilor Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. „Sfântul Apostol Andrei“ este al doilea hram al Catedralei Naționale, astfel că Sfânta Liturghie din 30 noiembrie, de ziua sfântului, a fost oficiată de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel și Preafericitul Părinte Teofil al III-lea, Patriarhul Ierusalimului. Colița dantelată a emisiunii de mărci poștale îl înfățișează pe Sfântul Apostol Andrei, alături de sigla Patriarhiei și macheta Catedralei. Pe timbrul coliței dantelate, cu valoarea nominală de 28,50 lei, este reprezentată tot o icoană de pe catapeteasma Catedralei Naționale, înfățișând Înălțarea Domnului. Emisiunea de mărci poștale este completată de plicul „prima zi”, iar ca forme de machetare au fost folosite coala de 20 timbre, minicoala de 5 timbre + 1 vinietă și colița dantelată.