Una dintre provocările permanente ale preotului, înclinat spre „arta oratoriei”, este cea de a nu repeta, de la o predică la alta, aceleași idei și teme care ar putea plictisi auditoriul, deja familiarizat cu
Zilele Eminescu, la Ipotești
În perioada 14-17 ianuarie, la Memorialul Ipotești din județul Botoșani se va desfășura o serie de manifestări dedicate Zilei Culturii Naționale și împlinirii a 175 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu. În cadrul evenimentului intitulat „Poeți la liceu”, numeroși poeți români se vor întâlni cu elevi din licee. De asemenea, vor avea loc întâlniri între publiciști și editori, ateliere organizate de ilustratori, întâlnirea online cu traducători „Eminescu în limbile lumii” și o expoziție propusă de galeriile Plan B (Cluj - Berlin) și Lutnița (Chișinău) îngrijită de Mihai Pop, în Sala „Horia Bernea” a Memorialului Ipotești.
Două evenimente semnificative sunt dezbaterea „Patrimoniul transnațional al culturii române - dialog și mediatori interculturali, cooperare în rețele cultural-academice”, la care vor participa publicistul Mircea Martin, traducătorul Bruno Mazzoni, Constantin Chiriac, președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, scriitorul Matei Vișniec și managerul cultural Mihai Pop, și Consultarea publică pentru o strategie culturală regională, moderată de Ștefan Teișanu, directorul Centrului Cultural Clujean și al Asociației Nord.
Cel mai important și așteptat moment al acestor zile va fi, desigur, Gala de decernare a Premiului Naţional de Poezie „Mihai Eminescu” - Opera Omnia, organizată de Primăria Botoșani, Fundația „Hyperion” și Uniunea Scriitorilor din România. Spectacolul de gală va fi susţinut de Grigore Leșe.