Parcul arheologic antic roman Pompeii, situat în sudul Italiei, a anunţat că a plafonat numărul vizitatorilor la 20.000 pe zi, acesta fiind cel mai recent sit turistic italian care ia măsuri pentru a face faţă
Ziua Unirii Principatelor Române sărbătorită la ICR
Ziua Unirii Principatelor Române a fost sărbătorită, în 24 ianuarie, la reprezentanțele Institutului Cultural Român (ICR) de la Chișinău, Roma, Varșovia, Veneţia, Istanbul, Viena și Londra.
La ICR „Mihai Eminescu” din Chișinău au fost susținute prelegeri; la Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia a fost organizată o conferinţă în cadrul căreia au fost evidenţiate raporturile româno-italiene cordiale din perioada domniei lui Alexandru Ioan Cuza şi parcursul simetric al celor două popoare în procesul de desăvârşire a unităţii naţionale; Accademia di Romania din Roma, în colaborare cu Muzeul Național de Istorie a României (MNIR), a prezentat publicului italian, pe pagina de Facebook, un film despre un important artefact din colecția de pictură modernă românească a MNIR, realizat de pictorul și fotograful Carol Popp de Szathmari; ICR Varșovia a prezentat pe platforma YouTube, cu subtitrare în limba polonă, un film documentar realizat de Radu Găină, în timp ce ICR Istanbul a difuzat, de asemenea, pe pagina de Facebook și pe Youtube, un film documentar, după cum informează icr.ro.
M. Eminescu, Al.I. Cuza și T. Maiorescu sunt personalitățile care au poposit și în capitala austriacă, unde au fost prezentate pe pagina de Facebook a ICR Viena. ICR de la Londra a organizat un proiect online, în cadrul căruia dr. Aurica Ichim a evidențiat importanța actului Unirii, rolul și prestația domnitorului Al.I. Cuza în istorie, mai arată icr.ro.