Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
Curs de întocmire proiecte pentru tineri, finanţat de Comisia Europeană
Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP) va organiza la Predeal, în perioada 14-18 aprilie 2010, primul curs de scriere de proiecte „Tineret în Acţiune“, adresat cu precădere tinerilor cu oportunităţi reduse.
Cursul se adresează ONG-urilor care activează în domeniul tineretului, reprezentanţilor instituţiilor publice implicate în lucrul cu tinerii şi şcolilor speciale pentru tineri cu dizabilităţi care sunt interesaţi să scrie şi să depună proiecte pentru finanţare în cadrul Programului european „Tineret în Acţiune“. Participanţii la curs trebuie să aibă experienţă în lucrul cu tinerii în general şi în lucrul cu tinerii cu oportunităţi reduse în special, să fie motivaţi pentru a lucra cu şi pentru tineri, să aibă abilităţi de comunicare şi experienţă în derularea de proiecte sau activităţi pentru tineret. Toate costurile vor fi acoperite de organizatori, modulele fiind co-finanţate de Comisia Europeană. Cursul este structurat pe trei module, fiecare cu un specific aparte: scrierea propunerilor de finanţare pentru proiecte care să includă tineri cu oportunităţi reduse din mediul rural, tineri cu dizabilităţi şi tineri aparţinând minorităţilor naţionale şi etnice. La curs pot participa 45 de tineri, câte 15 persoane în fiecare modul. În urma acestui eveniment, participanţii vor fi capabili să conceapă, elaboreze şi planifice proiecte eligibile în context „Tineret în Acţiune“, care să implice tineri cu oportunităţi reduse şi să utilizeze cadrul non-formal şi informal pentru iniţierea de activităţi specifice în domeniul includerii sociale în lucrul cu tinerii din mediul rural, tinerii cu dizabilităţi şi tinerii minoritari. Data limită pentru trimiterea candidaturilor este 22 martie 2010.