Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Educaţie și Cultură Datini şi obiceiuri de iarnă la Complexul Muzeal ASTRA

Datini şi obiceiuri de iarnă la Complexul Muzeal ASTRA

Data: 03 Decembrie 2011

Complexul Naţional Muzeal ASTRA din Sibiu organizează astăzi şi mâine a V-a ediţie a Festivalului Naţional al Datinilor şi Obiceiurilor, la care vor participa colindători din diferite zone ale ţării, precum judeţele Alba, Bacău, Botoşani, Cluj, Mureş, Neamţ, Ialomiţa, Sălaj, Sibiu. "Între orele 16:00-21:00, sâmbătă şi duminică, vor fi puse în scenă în Piaţa Mare spectacole de datini şi obiceiuri de iarnă, susţinute de grupuri folclorice provenind din întreaga ţară. Vă invităm să vă cuminecaţi cu atmosfera caldă a acestor evenimente, locuri şi oameni, primenindu-vă, astfel, pentru sfintele sărbători", ne-a declarat muzeograful Simona Ghiorghies, organizator al evenimentului. Tot în aceste zile, la Sala Transilvania Sibiu, va avea loc o nouă ediţie a Târgului de produse tradiţionale şi ecologice. Oaspeţii vor fi întâmpinaţi cu bucate tradiţionale specifice locului, precum brânza de burduf, brânza telemea, produsele din lapte de capră, preparatele din carne de porc, turte, alviţă, plăcinte şi prăjituri, cozonaci, miere şi diverse derivate din produsele albinelor", potrivit muzeografului Mihaela Gherghel.