Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
„De-a arhitectura”, opţional pentru elevii din ciclul primar
În acest an şcolar, 2015-2016, 7.500 de elevi din clasele I-IV sunt înscrişi la opţionalul „De-a arhitectura”, cursurile fiind susţinute în 140 de clase din 20 de judeţe şi din municipiul Bucureşti cu ajutorul a 145 de voluntari, arhitecţi, urbanişti, peisagişti, ingineri. Potrivit Asociaţiei „De-a arhitectura”, cursurile propuse sunt: „De-a arhitectura Mini” pentru elevii din clasa pregătitoare, I sau a II-a, „De-a arhitectura în oraşul meu“ pentru elevii din clasa a III-a sau a IV-a şi „De-a arhitectura în şcoala mea” pentru elevii claselor a VI-a şi a VII-a.
Asociaţia „De-a arhitectura” asigură pregătirea profesorilor şi arhitecţilor implicaţi, acces la materialele metodologice şi didactice pentru profesori şi la materialele auxiliare pentru elevi şi acordă certificate pentru profesori şi elevi. „Pentru noi, Asociaţia «De-a arhitectura», anul şcolar 2016-2017 începe acum. Pregătim deja cele necesare pentru a oferi asistenţă gratuită pentru 100 de clase din ciclul primar, şcoli de stat, din toată ţara, care doresc să desfăşoare cursurile dezvoltate de noi”, se arată în comunicatul citat de Agerpres.