Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
Despre „Cusături/ ţesături“ la Muzeul Ţăranului Român
„Cusături/ţesături“, expoziţie-experiment din seria Colecţii şi obiecte, proiect mai amplu care propune valorificarea prin imagine a colecţiilor MŢR, este o încercare de recuperare prin imagine a obiectului de colecţie şi a meşteşugului din care face parte, prin prezentarea unor serii tipologice şi cazuri atipice într-un discurs vizual bazat pe o expunere experimentală.
„Gestul coaserii însemnează teritoriul. El poate să devină grădină din mărgele mici şi paiete, broderie sinuoasă şi discretă, ţesătură dulce şi moale, poezie nescrisă sau, dimpotrivă, slogan postmodern. Nu te apuci de cusut dacă n-ai gânduri de mestecat, aşezat, izgonit sau desfăcut ca să treacă timpul cu folos. Între mit şi realitate ochiul ţesut începe să construiască povestea şi vă aşteaptă să vă reaşezaţi în faţa ţesăturilor/cusăturilor ca atunci când te chinui să descifrezi scrisul necunoscut al unor manuscrise şi renunţi în faţa frumuseţii semnului“, a spus Lila Passima, curatorul expoziţiei. Vernisajul expoziţei va avea loc marţi, 16 decembrie, ora 17:30, la Sala Foaier de la Muzeul Ţăranului Român (MŢR). Expoziţia va rămâne deschisă până pe 31 ianuarie, de marţi până duminică.