Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
Diplomele de la „Spiru Haret“ rămân valabile până la clarificarea situaţiei universităţii
Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a anunţat, marţi, că toate diplomele de la Universitatea „Spiru Haret“, indiferent de programul sau forma de învăţământ urmată, rămân valabile până la clarificarea totală a situaţiei de la instituţia de învăţământ superior, conform Mediafax.
Ecaterina Andronescu a precizat, într-o declaraţie de presă, că printr-un act normativ va fi reglementată situaţia individuală a absolvenţilor de la Universitatea „Spiru Haret“ care necesită revalidarea diplomelor. „Soluţiile avansate anterior urmează să fie luate în considerare la întocmirea viitorului act normativ. Vreau să adresez un mesaj celor care de bună-credinţă au absolvit Universitatea «Spiru Haret». Toate diplomele obţinute în cadrul prevăzut de lege, respectiv al programelor şi formelor de studii, autorizate sau acreditate, sunt valabile, iar absolvenţii nu vor susţine nici o probă de validare“, a spus ministrul Educaţiei. Săptămâna trecută, ministrul Educaţiei anunţat că diplomele eliberate de Universitatea „Spiru Haret“ şi de alte instituţii de învăţământ superior la programele de studii neautorizate sunt nule, dar pot fi validate dacă absolvenţii dau un examen de selecţie. „Spiru Haret“ nu e deschisă pentru clarificare Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a acuzat, marţi, reprezentanţii Universităţii „Spiru Haret“ de faptul că nu manifestă disponibilitatea necesară pentru clarificarea situaţiei propriilor studenţi, afirmând că angajaţii ministerului trimişi în control nu au avut acces la toate actele cerute. Andronescu a afirmat, marţi-seară, că verificarea la Universitatea „Spiru Haret“ continuă, dar se desfăşoară „cu dificultate“. Potrivit ministrului, datele preliminarii arată că toţi studenţii înscrişi la diferitele centre în care se desfăşoară programe de studii în forma zi, învăţământ la distanţă şi frecvenţă redusă, autorizate, acreditate sau neautorizate, sunt cuprinşi în aceeaşi bază de date. Potrivit datelor prezentate de Andronescu, Universitatea „Spiru Haret“ a cerut, în anul 2003, 5.700 de diplome, în 2004 - 5.000, în 2005 - 6.000, în 2006 -10.000, în 2007 - 15.000, în 2008 - 50.000, iar în 2009 - 56.000. „Este necesară clarificarea integrală a situaţiei şi intrarea în legalitate a Universităţii «Spiru Haret», pentru a elimina riscul major al decredibilizării diplomelor de învăţământ superior în ţară şi străinătate“, a spus Andronescu. Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a mai spus marţi că rectorul Universităţii „Spiru Haret“ a validat ilegal 92 de conferenţiari şi profesori, în condiţiile în care aceştia pot fi confirmaţi doar de Centrul de Atestare a Titlurilor şi Diplomelor Universitare. „Universitatea, prin semnătura rectorului, fără mandat confirmat, a validat în lipsă de respect faţă de lege 92 de conferenţiari şi profesori“, a declarat ministrul Educaţiei. Ea a spus că pentru titlurile de conferenţiar şi profesor legea prevede confirmarea de către Centrul Naţional de Atestare a Titlurilor şi Diplomelor Universitare. Potrivit ministrului, nici un cadru didactic care a obţinut acest titlu doar prin recunoaşterea la nivelul Senatului Universităţii „Spiru Haret“ nu va fi recunoscut de către Ministerul Educaţiei în această funcţie.