Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
Dirijorul Christian Badea, la Filarmonica „George Enescu“ din Bucureşti
Dirijorul de origine română Christian Badea, distins cu premiul Grammy, stabilit de peste 35 de ani în SUA, ce a avut spectacole în instituţii precum Metropolitan din New York şi Covent Garden, susţine, joi şi vineri, pentru prima dată, concerte pe scena Filarmonicii „George Enescu“ din Bucureşti. Cele două concerte, care deschid stagiunea 2008/-2009, se desfăşoară sub semnul împlinirii a 140 de ani de existenţă a Filarmonicii Române. Totodată, în acest an, se sărbătoresc şi 120 de ani de la inaugurarea Ateneului Român.
Concertul de deschidere, desfăşurat sub bagheta lui Christian Badea, are în program monumentala „Simfonie a III-a“ de Gustav Mahler, o lucrare audiată rar în spectacole, în mare parte din cauza duratei de aproximativ 100 de minute şi a ansambului mare necesar performării operei. În cadrul spectacolelor de joi şi vineri îşi vor da concursul şi Corul Filarmonicii „George Enescu“, dirijor Iosif Ion Prunner, şi Corul de Copii al Radiodifuziunii, dirijor Voicu Popescu. Personalitate de primă mărime a lumii muzicale contemporane, dirijorul Christian Badea, invitat obişnuit al unor instituţii de renume, precum Metropolitan Opera din New York, va dirija la Ateneul Român, după ce, în 2006 şi 2007, la aproape 35 de ani de absenţă din România, a susţinut concerte împreună cu Orchestra Naţională Radio.