Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
Două mii de studenţi politehnişti nu au mai prins locuri în Regie
Două mii de studenţi ai Universităţii Politehnice Bucureşti au rămas fără locuri în căminele din complexul Regie, locurile fiind atribuite, după rezolvarea cazurilor sociale, strict pe criteriul performanţelor şcolare. „Cam 2.000 dintre studenţii Politehnicii au rămas pe dinafară, în condiţiile în care, în afara cazurilor sociale, cazarea a fost făcută exclusiv în funcţie de medii. Nu au fost cazaţi studenţii care au avut mai mult de trei restanţe“, conform celor precizate de preşedintele Uniunii Naţionale a Studenţilor din România (UNSR), Gabriel Petrea. Potrivit lui Petrea, 90% dintre studenţii anului I au primit locuri de cazare în Regie, ei având prioritate. „E normal să le dai prioritate; vin pentru prima oară la facultate şi trebuie să primească o şansă. Dacă învaţă, îşi păstrează locurile primite la început, dacă nu, le pierd“, a spus Petrea. Cazarea studenţilor în Regie a început sâmbătă, fără incidente, atât Petrea, cât şi directorul administrativ al complexului declarându-se mulţumiţi de ritmul de lucru, conform Mediafax.
„Au mai fost mici probleme, în special în cazul celor care nu s-au înscris în baza de date pentru cazări. Noi am anunţat pe toată lumea că cine nu e înscris în baza de date nu primeşte loc“, a declarat Petrea, arătând că au existat câteva cazuri de studenţi aflaţi în această situaţie. Aceştia au fost chemaţi din nou pentru completarea documentelor de cazare, luni, în măsura în care vor mai exista locuri libere. Totuşi, Petrea a admis că există şi situaţii în care unii studenţi îşi vând locul în cămin, preţul putând ajunge chiar şi la 600 de euro. „Nu avem încă vreun caz concret, dar ne aşteptăm să apară“, a spus Petrea. El a precizat că, sâmbătă, cu ocazia începerii procedurilor de cazare în căminele din Regie, au existat şi poliţişti în civil care au supravegheat corectitudinea atribuirii locurilor. La nivel naţional, situaţia căminelor studenţeşti rămâne o problemă, în condiţiile în care, potrivit datelor deţinute de UNSR, pe un loc în cămin se bat şase studenţi de la stat. „După statisticile noastre, la nivel naţional, cam 60.000 de studenţi rămân în acest an fără locuri în cămine, lucru care, evident, nu ne convine“, a spus Petrea.