Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
Elevi din Constanţa, invitaţi la NASA
Zeci de elevi constănţeni, coordonaţi de mai mulţi profesori de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“, au câştigat un concurs organizat în fiecare an de NASA, iar în această vară, vor merge să viziteze celebra agenţie care se ocupă de programul spaţial al SUA. Elevii câştigători, împreună cu proiectele lor, au fost prezentaţi, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute de profesorii coordonatori de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“, conform MEDIAFAX.
Profesorii Ion Băraru, Lucian Oprea şi Sanda Oprea au spus că este cel de-al cincilea an consecutiv în care elevii colegiului sunt premiaţi în cadrul unor proiecte organizate de NASA. La ediţia 2008, un număr de 150 de elevi din cadrul Centrului de cercetări Alumni, organizat în cadrul unităţii de învăţământ constănţene, au participat la concursul NASA. Ei au fost împărţiţi în mai multe echipe, de câte şase membri fiecare, şi au avut ca temă realizarea designului unei staţii spaţiale locuite de oameni. Juriul format din specialişti de la NASA a apreciat valoarea ştiinţifică a lucrării, calitatea prezentării şi aspecte legate de grafica utilizată. Cea mai bună lucrare a fost desemnată cea a unei echipe de la Colegiul „Mircea cel Bătrân“. Ion Băraru a precizat că, pe lângă marele premiu, echipele coordonate de profesorii constănţeni au mai luat trei premii II, două premii III şi şapte menţiuni. Pentru realizările lor, tinerii vor primi diplome şi vor avea ocazia să viziteze sediul NASA. Călătoria până în SUA va trebui suportată de fiecare elev, iar din acest motiv, profesorii încearcă să caute sponsori, dorind ca un număr cât mai mare de elevi să poate merge acolo. Ion Băraru a mai subliniat că nu toţi elevii participanţi la proiect sunt de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“. Unii sunt de la liceele constănţene „Ovidius“ şi „Traian“, dar şi de la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, a afirmat Ion Băraru. El a mai spus că elevii care au participat la acest proiect sunt olimpici la fizică, matematică, informatică, chimie, iar unii dintre ei sunt pasionaţi de muzică şi dans. La această competiţie a NASA au participat aproape o mie de elevi din întreaga lume.