Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
Eugčne Ionesco jucat de francezi, la Festivalul Naţional de Teatru
Spectacolul „Cântăreaţa cheală“ de Eugčne Ionesco, producţie a companiei franceze „Les Intempestifs“, în regia lui Jean Luc Lagarce, deschide ediţia 2009 a Festivalului Naţional de Teatru de la Bucureşti (31 octombrie-8 noiembrie), marcând împlinirea a 100 de ani de la naşterea celebrului dramaturg de origine română. Festivalul Naţional de Teatru (FNT), produs de Uniunea Teatrală din România, propune, anul acesta, un program dens, care le oferă iubitorilor de teatru un maraton de nouă zile.
Pe lângă prezentarea celor mai bune spectacole din stagiunea 2008-2009, festivalul va avea ca invitat special compania franceză „Les Intempestifs“, care va aduce la Bucureşti spectacolul „Cântăreaţa cheală“, ca un omagiu prilejuit de centenarul Ionesco. „Ceea ce vă propune evenimentul numit Festivalul Naţional de Teatru, cel mai longeviv eveniment de teatru de după 1990, ajuns azi la cea de a XIX-a ediţie, este o colecţie de creaţii provocatoare, unele neobişnuite, altele la limita riscului estetic. FNT 2009 are şi clasici ai teatrului de la noi, nume pe care le cunoaşteţi şi treziţi din somn - Alexandru Tocilescu, Mihai Măniuţiu, Cătălina Buzoianu, Tompa Gabor, Alexandru Dabija, Alexandru Darie, Dragoş Galgoţiu, Alexander Hausvater, Ion Caramitru -, dar şi nume care construiesc teatrul viitorului - Radu Afrim, Gianina Cărbunariu, Vlad Massaci, Cristi Juncu, Ada Lupu, Felix Alexa, Theodor Cristian Popescu, Claudiu Goga, Alexandra Badea, Răzvan Mureşan -, precum şi o selecţie de «new entries», nume pe care, poate, nu le-aţi auzit niciodată, pentru că sunt ale unor debutanţi - Alexandru Mihăescu, David Schwartz, Bogdan Georgescu, Felix Crainicu -, dar care s-ar putea să vă placă cel mai mult, fiindcă spectacolele lor, din teatre de stat sau independente (Green Hours, Arca), sunt «în ton cu vremurile»“, a spus selecţionerul şi directorul artistic al FNT, criticul de teatru Cristina Modreanu, conform Agerpres. În afară de spectacole, FNT 2009 înseamnă şi o serie de evenimente conexe, precum proiecţii de filme despre personalităţi din teatru şi spectacolele lor, adunate sub titulatura „Filme/ Noapte/ Teatru ^ FNT“, de la ora 22:00 la Cinematograful „Elvira Popescu“, lansări de carte şi reviste în fiecare zi de festival, de la ora 16:30 la Librăria Cărtureşti, dar şi dezbateri şi conferinţe care vor avea loc la UNATC şi la Teatrul ACT. Nu vor lipsi nici transmisiuni zilnice cu recente producţii radiofonice ale pieselor lui Eugčne Ionesco. Festivalul Naţional de Teatru 2009 este organizat cu sprijinul Institutului Cultural Român, Institutului Francez din Bucureşti, Ambasadei Franţei la Bucureşti, Institutului Polonez, British Council, Ambasadei Republicii Federale Germane la Bucureşti.