Elevii Colegiului Naţional „Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu Mureş au participat la un workshop susţinut de pilotul Bogdan Marişca, în cadrul campaniei de siguranţă rutieră „Be Cool. Keep it Safe!”,
Eurovisionul scurtmetrajelor în 11 ţări europene
Festivalul Internaţional de scurtmetraj „Betting on Shorts - More than a Eurovision of Short Film“ care are loc azi, începând cu ora 20:30, în 11 oraşe europene, va fi găzduit la Bucureşti de The Ark - Bursa Mărfurilor. Ediţia bucureşteană a evenimentului este organizată de Institutul Cultural Român în parteneriat cu The Ark - Bursa Mărfurilor. Tema ediţiei din acest an a festivalului, derulat simultan la Atena, Barcelona, Londra, Maribor, Napoli, Novi Sad, Poznan, Stockholm, Salonic, Wiesbaden şi Bucureşti, este „Control!“. Vor fi proiectate de la ora 20:30, la Bucureşti de la ora 21:00, cele 12 scurtmetraje selectate pentru competiţia finală. Jurii formate din cineaşti şi critici de film vor desemna, în fiecare dintre oraşele participante, câştigătorul local. În aceeaşi seară, după centralizarea voturilor, va fi anunţat filmul premiat al ediţiei. Scurtmetrajul românesc aflat în concurs este „O familie“, în regia lui Emanuel Pârvu.
În cadrul evenimentului de la Bucureşti, vor mai fi proiectate scurtmetrajele „Veneţia“, în regia lui Florin Piersic Jr., şi „Valuri“, în regia lui Adrian Sitaru. Cei doi regizori ai scurtmetrajelor proiectate în afara competiţiei fac parte, împreună cu Irina-Margareta Nistor - critic de film, din juriul românesc al ediţiei. Desfăşurarea simultană în 11 oraşe este completată de un alt element care distinge acest festival între manifestările de gen: spectatorii pot paria pe câştigător pe www.icr.ro/betting_on_shorts şi www.bettingonshorts.com. Betting on Shorts este un festival competitiv de scurtmetraj care se desfăşoară anual, în mai multe oraşe. În fiecare an, organizatorii lansează o invitaţie de participare către cineaştii din întreaga lume pentru a-şi înscrie în cursă filme de scurtmetraj, realizate pe o temă dată, cu durata maximă de 10 minute. În urma selecţiei, 10-15 scurtmetraje participă în competiţia finală, eveniment ce are loc simultan în toate oraşele participante. Prima ediţie a festivalului a avut loc în 2005, în cadrul Institutului de Arte Contemporane (ICA) din Londra. Temele ediţiilor precedente au fost „Playtime“, „Vacancy“, „Mad or bad“ şi „Money! Money! Money!“. Începând din 2008, Institutul Cultural Român este partener al festivalului, conform Agerpres.