Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
Eveniment pentru studenţii pasionaţi de inteligenţă artificială, la „Politehnica“ Bucureşti
Facultatea de Automatică şi Calculatoare din Universitatea „Politehnica“ Bucureşti va găzdui, pe 27 februarie, AI-MAS Winter Olympics, un eveniment inedit, dedicat domeniului inteligenţei artificiale.
AI-MAS Winter Olympics îşi propune să aducă la un loc oamenii pasionaţi de inteligenţă artificială, să-i pună în contact unii cu alţii şi cu companiile ce pot ajuta la crearea unui mediu AI (Artificial Intelligence) activ, care să stimuleze ideile inovatoare şi să le pună în practică. „Aflat la prima ediţie, evenimentul AI-MAS Winter Olympics este o provocare lansată studenţilor pasionaţi de scrierea programelor inteligente şi, în acelaşi timp, o ocazie de interacţiune între cei care cred în inteligenţa artificială, cei care utilizează tehnici de AI în dezvoltarea de aplicaţii şi cei neîncrezători în posibilitatea realizării inteligenţei prin programe de calcul“, a spus coordonatorul laboratorului şi prodecan al Facultăţii de Automatică şi Calculatoare Adina Florea, conform Agerpres. Premiul cel mare pentru cel mai „inteligent“ agent este de 1.000 de euro. Atât concurenţii, cât şi participanţii la eveniment vor avea ocazia să afle care sunt aplicaţiile inteligenţei artificiale în viaţa reală de la reprezentanţii companiilor partenere, în cadrul workshop-ului ce are loc pe 27 februarie. Organizatorii au intenţia să extindă parteneriatul cu universităţi străine, iar competiţia să se desfăşoare anual. AI-MAS Group este laboratorul de cercetare în inteligenţă artificială şi sisteme multiagent din cadrul Universităţii „Politehnica“ Bucureşti. Laboratorul AI-MAS este implicat în mai multe proiecte de cercetare, variind de la agenţi inteligenţi, agenţi afectivi şi sisteme adaptive cu auto-organizare, până la agenţi destinaţi web-ului semantic.