Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
Expoziţie cartografică dedicată Europei
O expoziţie dedicată Zilei Europei, intitulată „Europa în oglinda cartografiei“, reprezentând o incursiune în cartografia veche din secolele XV-XVIII, prin hărţi de o deosebită valoare, unele dintre ele unicat sau ediţii rare, se va deschide sâmbătă, 9 mai, în sălile Muzeului Naţional
Cotroceni. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Reprezentanţa Comisiei Europene în România şi în colaborare cu Biblioteca Academiei Române, Muzeul Judeţean de Istorie Braşov, Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească“ din Târgovişte, Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu“ şi cu sprijinul colecţionarului Ovidiu Şandor. Prin intermediul acestei expoziţii organizatorii şi-au propus să surprindă atât evoluţia imaginii bătrânului continent, de-a lungul istoriei sale, cât şi pe cea a cartografiei. Pentru că 2009 a fost declarat de Naţiunile Unite şi de UNESCO - Anul Astronomiei, în expoziţie vor fi incluse şi instrumente astronomice de secol al XIX-lea.