Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
Expoziţie de bucate sănătoase la un liceu pedagogic
Produsele alimentare sănătoase au fost promovate în cadrul unei campanii iniţiate de elevii Liceului Pedagogic „Mircea Scarlat” din Alexandria. Tinerii au organizat la sala de sport a liceului o expoziţie de preparate culinare folosind doar ingrediente proaspete şi naturale, pentru a-şi convinge colegii că fructele şi legumele de sezon sunt mai sănătoase decât produsele tip fast-food. Acţiunea liceenilor face parte din proiectul „Mănâncă responsabil” finanţat de Uniunea Europeană, care se derulează în nouă ţări, printre care şi România. „Iniţial am aplicat copiilor un chestionar. Tema este alimentaţie românească versus alimentaţie de import. În mare parte avem produse din grădina copiilor, a bunicilor, a profesorilor. Trebuie să mâncăm cât mai puţine alimente procesate, să ne bazăm pe consumul de fructe şi legume”, a declarat, pentru Agerpres, unul dintre coordonatorii proiectului. De asemenea, prin acest proiect, elevii încurajează şi cumpărarea unor canti- tăţi mai mici de alimente pentru combaterea risipei alimentare. Potrivit organizatorilor, anual, astfel de iniţiative îi determină pe elevi să renunţe la fast-food şi să consume produse naturale.