Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
Expoziţie de pictură, la Muzeul Ţăranului Român
Muzeul Ţăranului Român organizează o expoziţie de grafică şi pictură de George Chirovici, iar vernisajul va avea loc vineri, 28 martie, ora 17:00, în Sala „Irina Nicolau“. Expoziţia marchează 40 de ani de la dispariţia artistului şi reuneşte, alături de picturi, schiţe, desene şi acuarele, lucrări nefinisate, care dau o notă de familiaritate. „Tablourile sale se întâlnesc mai ales în colecţii particulare. Este o pictură cu care te împrieteneşti şi locuieşti. George Chirovici, un subtil acuarelist, este cunoscut ca pictorul troiţelor, dar a explorat o tematică mult mai largă, legată de viaţa ţăranului, natură, peisaje meditareneene şi pitoresc urban. De asemenea, Chirovici a fost şi unul dintre reprezentaţii de seamă ai artei afişului în România, iar activitatea sa artistică include şi proiecte de amenajări de spaţii publice, scenografie de teatru şi operă, machete de timbre, bancnote şi medalii“, se arată într-un comunicat transmis de Muzeul Ţăranului Român (MTR).
De asemenea, în zilele de 27 şi 28 martie, la MTR, au loc diverse acţiuni, constând în expoziţii, dezbateri şi recitaluri de teatru şi muzică, sub genericul „De vorbă cu evreii“. Evenimentul, organizat de MTR, Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România (FCER) şi Centropa, face parte din seria „Povestea vecinilor“ cuprinsă în proiectul PUZZLE, iniţiativă finanţată de Comisia Europeană.