Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
Expoziţie la Universitatea de Arhitectură Bucureşti
Expoziţia de proiecte a cunoscutului reprezentant al şcolii româneşti de arhitectură Dan S. Hanganu va fi itinerată anul viitor în ţară şi în străinătate.
Coordonatorul proiectului expoziţional, arhitectul Teodor Zoran, a anunţat că „după 1 ianuarie expoziţia va fi deschisă la Craiova, urmând să fie itinerată şi la Sibiu“. „Există contacte pentru ca expoziţia să fie prezentată şi în Europa, la Paris, Viena, Lintz, Budapesta, Belgrad, Berlin, Milano, Veneţia şi Roma“, a spus Zoran, conform Agerpres. Expoziţia ar putea fi itinerată şi pe continentul nord-american. În momentul de faţă expoziţia se află la parterul Universităţii de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu“ din Bucureşti fiind organizată de Filiala Bucureşti a Ordinului Arhitecţilor din România, în colaborare cu Uniunea Arhitecţilor din România şi Universitatea de Arhitectură. Ea prezintă culmile traseului profesional al arhitectului, evidenţiate în Canada, SUA, Belgia, Pakistan. Dan S. Hanganu s-a născut la 27 ianuarie 1939, la Iaşi, şi a absolvit Institutul de Arhitectură din Bucureşti, în 1961. În 1970, el a emigrat în Canada, unde trăieşte şi în prezent, deţinând un birou de arhitectură. Arhitectul este membru de onoare al Academiei Române şi Doctor Honoris Causa al Univesităţii de Arhitectură din Bucureşti, a fost decorat cu Ordinul „Steaua României“ în grad de Cavaler şi Ordinul Naţional „Pentru Merit“, decorat şi de statul canadian.